irmik tatlısı |
Bu kadar güzel yemek blokları varken benim tarif vermem abest olacak ama :))
evde yumuşayan kayısıları nasıl değerlendirdiğimi anlatmak paylaşmak istedim. Evet yenmeyince dolapta yumuşayan yemesi keyif vermeyen kayısılarımı atmaya kıyamadım. ne yapabilirim diye bi düşündüm. Aslında yapılabilecek çok güzel şeyler vardı reçel, marmelat, hoşaf, komposto vs. gibi... ama gelin görün ki ben hiç birini sevmiyorum bu yüzden biraz fazla düşünmem gerekti ne yapabilirim diye :D Belki bir tatlı olabilir diye düşündüm, önce robottan çektim püre haline getirdim. Sonrada evdeki malzeme doğrultusunda irmik tatlısı yapmaya karar vermek zorunda kaldım :)
kayısılı irmiik tatlısı |
kenara ayırdığım kayısı marmeletını tekrar ocağa aldım. içerisine bir kase su içerisinde çözdürdüğüm nişastayı ekledim, ışıl ışıl haarika bir pelte oldu. Son olarakta bu pelteyi tatlımın üzerine döktüm. ılındıktan sonra buz dolabına kaldırdım. Akşamda yemekten sonra tadına baktık, sıcakta soğuk soğuk nasıl iyi geldi anlatamammmm...