26 Haziran 2012 Salı

KAYISILI İRMİK TATLISI

kayısılı irmiik tatlısı
irmik tatlısı

   Bu kadar güzel yemek blokları varken benim tarif vermem abest olacak ama :))
evde yumuşayan kayısıları nasıl değerlendirdiğimi anlatmak paylaşmak istedim. Evet yenmeyince dolapta yumuşayan yemesi keyif vermeyen kayısılarımı atmaya kıyamadım. ne yapabilirim diye bi düşündüm. Aslında yapılabilecek çok güzel şeyler vardı reçel, marmelat, hoşaf, komposto vs. gibi... ama gelin görün ki ben hiç birini sevmiyorum bu yüzden biraz fazla düşünmem gerekti ne yapabilirim diye :D Belki bir tatlı olabilir diye düşündüm, önce robottan çektim püre haline getirdim. Sonrada evdeki malzeme doğrultusunda irmik tatlısı yapmaya karar vermek zorunda kaldım :)
kayısılı irmiik tatlısı
kayısılı irmiik tatlısı
    Önce püreyi şekerle pişirdim, marmelat gibi oldu, yarısından fazlasını bir kenara ayırdım ve kalanın içerisine 1 litreden biraz az olan sütü ilave ettim ve 1 su bardağı irmik ekledim bir pakette vanilya... muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdim, iyice koyulunca içerisine bir kaşık margarin atıp eriyinceye kadar karıştırdım sonrada ıslatılmış borcama döktüm. Sıra geldi üzerineee
kenara ayırdığım kayısı marmeletını tekrar ocağa aldım. içerisine bir kase su içerisinde çözdürdüğüm nişastayı ekledim, ışıl ışıl haarika bir pelte oldu. Son olarakta bu pelteyi tatlımın üzerine döktüm. ılındıktan sonra buz dolabına kaldırdım. Akşamda yemekten sonra tadına baktık, sıcakta soğuk soğuk nasıl iyi geldi anlatamammmm...