15 Mart 2013 Cuma

ÇUVAL LAVANTA KESESİ

vintage lavanta kesesi

Güzel havalara nazar değdi...
Hava bugün kapalı, karanlık ve yağmurlu... 
Yani resim çekmeye elverişsiz :) 
Karanlık maranlık çekmeye çalıştım ama bakalım beğenecekmisiniz.
















Çuval bezinden mutfak süslemesi yapmıştım ya hani, onlara yenilerini ekledim. Kuru erzak koyduğum birkaç saklama kabına kılıf yaptım bu sefer. Onların resimlerini koymuyorum, tekrar tekrar aynı şeyleri gösteriyormuşum gibi olmasın sonuçta diğerlerinin devamı şeklinde yaptım.





Onları diktikten sonra artan kırpık çuval bezlerini atmaya kıyamadım ve böyle değerlendirdim nasıl olmuş?

İçlerine lavanta doldurdum, ağızlarına kurdela taktım, göbeklerinede peçete dekupaj yaptım :) 
aslında olurmu olmazmı diye çok tereddüt ettim çünkü kumaşa özel malzeme kullanılıyor diye biliyorum yanılmıyorsam ama ben ahşap malzemesiyle giriştim çuvala :)
Hediyelikte olabilir değil mi?

14 Mart 2013 Perşembe

FATİH ÇARŞAMBA PAZARI


Dün yine günlerden pazardı pardon yani çarşamba :)
Çarşamba demek pazar demek pazar demek fatih demek :)
Giderken aklımda çokça resim çekmek vardı ama ne mümkün, hava güzel olunca dün iğne atsan yere düşmüyordu. o kalabalığın içinde adım bile atamazken, ben hanım hanımcık dikilirken gelen geçen omuz atarken foto çekmek imkansızdı...
Bir ara bir köşe dönemecinde bir boşluk hissedip hemen bir kare yakaladım hepsi bu :) bide pazardan çıkınca eve dönüş yolunda bir foto çektim o kadar. Aslında orada fotoğraf çekilecek okadar güzel yerler var ki, birgün sırf foto çekmek için gitmek lazım ama ama amaları var işte :)













Fener - Balat’ta Hıristiyan dünyasının en önemli yapılarından olan Rum Ortodoks Patrikhanesi bulunuyor. Balat’ın üst taraflarında da, Kırmızı Mektep olarak bilinen Rum Lisesi, Haliç’e hakim ihtişamı ile benim çok hoşuma gidiyor.
Neyse... 
Dün bu kırmızı deriyi aldım kendime, becerebilirsem çanta yapacağım bakalım kısmet...
Bir de bu cici polarları aldım baharlık örtü niyetine ama pembe olan okadar hoşuma gitti ki yumuşacııııııııık belki seneye picama takımı yapabilirim :)

polar
deri kumaş
polar kumaş

12 Mart 2013 Salı

ROMANTİK KOLYE İNCİ

romantik kombin




İncileri çok severim, birçok kolyede de kullanmışımdır, vazgeçilmezim diyebilirim.
Hem şık hem de romantik bulurum incileri...
Bu kolyeyi kendim için yaptım. Hatta kullandım bilene :) 
Üzerimde fotoğraflama şansım olmadı ama bu romantik kolyeyi romantik yeşil elbisem ile kullanmıştım, rosromantik oldu :))) 
Siz nasıl buldunuz?

11 Mart 2013 Pazartesi

KIRMIZI KAŞE SPOR CEKET

Bahar gelmiş :) pazar gün hava çok  güzeldi bizde kendimizi ormana attık... Çayır çimen yeşermiş, ağaçlar çiçek açmış, papatyalar pıtırdamış ooo papatyaların arasına yattım ağaçlara tırmandım, çiçekler topladım çocuklar gibi şendim...
Yukarıda papatyalar arasında kaybolmuş minik kırmızı şey benim uğurböceği değil :)





 













 Dikişten ve kumaştan zerre kadar anlamayan ben kaşeden elbise dikip umduğunu bulamayınca kaşeden ceket dikme girişiminde bulundum. 
2012 mart burdasından 116 nolu model. model gerçekten bir harika lakin zorluk derecesi 3 noktalı idi sanırım benim boyum aştı, ben yine tek noktalı bilemedin 2 noktalılara devam ediyim en iyisi. Çok zorlandım, bazı yerlerde derginin demek istediğini anlayamadım kafama göre yaptım bişeyler :) kumaşım çok azdı. sadece resimde görünen kadardı. parçaları kestikten sonra zerre kumaş artmadı o sebeple ne kollara manşet nede etek ucundaki şeyin adı neyse ondan yapamadım. 


Kırmızı olsun benim olsun, manşetleride eksik oluversin dedim ve giydim :) neyseki çöp olmadı. 
Montların fazla geldiği bu güzel havalar için ideal oldu. Daha ince bir kumaş ile bu modeli tekrar denemek istiyorum, çok sevdim...


  


Herkese iyi haftalar olsun...
Sevgiler...