24 Mayıs 2012 Perşembe

BAYKUŞ VE BAYANKUŞ LU HAVLU

Eveet keçe ile işlediğim baykuş ve bayankuşlarımı bir havluda bir araya getirmeye karar verdim. Keçeyi yeni yeni  kullanıyorum nasıl bir malzeme olduğunu tam bilmiyorum, en çokta yukandıktan sonra bozuluyormu onu merak ediyorum yoksa eski sertlik kıvamını koruyor mu? bu konuda bilgisi olan paylaşırsa çok memnun olurum :)


Gözüme sade geldiği için kırmızı iple renklendirmeye çalıştım havluyu, üstteki parça dursun mu kaldırsam mı bilemedim, komplesine ip yetmedi neyse belki gerisini bulur tamamlarım.
Keçeleri havluya makine ile mi diksem elde mi diksem diye çok kararsız kaldım ama sonra incelediğim örneklerde hep elde dikildiğini gördüm, el dikişindeki bu çarpuk çurpuklukta başka bir sevimlilik katıyor sanki...
Neyse ortaya çıkan bu oldu yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum sevgiler...

HUMUS TARİFİ

HUMUS
İsmi lazım değil bir marketin kendi ürettiği nohutlardan alma gafletinde bulundum ucuz diye. Ne kabardı ne şişti ne de pişti... En pahalısından alsam bu kadar pahalıya gelmezdi :) hem o ucuz nohudu pişircem diye saatlerce ocak yakmak zorunda kaldım  hemde yeniden nohut almak zorunda kaldım. napıyım napıyım ben bu minnacık inatçı nohutları naapiyim derken aklıma humus yapmak geldi. Çok severim zaten meze türü şeyleri, belki benim gibi sevenler vardır diye paylaşmak istedim. 


HUMUS
Malzemelerimiz: 

3 su bardağı nohut
1 kahve fincanı tahin
1 kahve fincanı zeytin yağı
1-2 adet limonun suyu
3-4 diş sarımsak
tuz,kırmızı toz biber,kırmızı pul biber


Yapılışı oldukça basit: Bütün malzemeyi robatta püre haline getiriyorsunuz okadar :) 
Sarımsakları ezdikten sonra robota atarsanız daha iyi olur. Böyle haydari gibi yumuşak bir kıvamı olması gerekiyor. Çokta cıvık olmıcak çatalla yenilebilir olmalı. Kıvamını alıncaya kadar nohutun haşlama suyundan ilave edip tekrar robotu çalıştırın. Suyu azar azar ilave edinki kıvamı suluya kaçmasın. Afiyet olsun :)

23 Mayıs 2012 Çarşamba

KEÇE BAYANKUŞ :)

Budaa bayankuşum :) bayan olunca biraz kokoş oldu tabi... 
keçeyle oynamak çok zevkliymiş gerçekten. Şimdi baykuşla bayankuşumu kullanacağım bir proje bulmama geldi sıra aslında aklımda bişiyler var hatta uygulamaya başladım bile diyebiliriz. en kısa zamanda yayınlıcam belki yarın belki yarından da yakın :)

GİZEMLİ ADAYA YOLCULUK yorumu

Bitmek bilmeyen yağmurlu hava hafta sonu da devam edince bizde haftasonumuzu ev keyfinde film izleyerek değerlendirmek istedik. Biri Türk biri yabancı 2 film izledik. 

Gizemli adaya yolculuk yada orjinal ismi ile Journey 2, 2011 yılında vizyona girmiş bir ABD film. Başrollerde Dwayne Johnson, Michael Caine, Josh Hutcherson yer alıyor. Yönetmenliğini ise Brad Peyton ele almış. 
Filmin konusu kabaca; okyanus ortasında varolduğunu düşündükleri gizemli bir adaya önce ulaşmaya çalışıyorlar daha sonrada başlarına gelen esrarengiz olaylarla ulaştıkları adadan kurtulmaya çalışıyorlar...
 Yer yer Avatar ı andıran sahneleriyle tüh bee burasını 3d izlemek vardı dedirten bir yapım olmuş. Eğer siz de benim gibi fantastik bilim kurgu hayranıysanız bu filmi şiddetle tavsiye ediyorum. Filmde en çok büyük hayvanların küçük, küçük hayvanların büyük olduğu fantastiği hoşuma gitti :) küçücük bir fil görmek çok tatlıydı ama bir fil kadar bir arı görmek? :))) Sürükleyici, eğlenceli ve oldukça kaliteli bir film. izlemek isteyenlere güzel seyirler diliyorum...
  İzlediğimiz diğer film ise Tolga Çevik in filmi "sen kimsin" di. Aslında ona değinmek istemiyorum çünkü söyleyebileceğim pek bir şey yok. Emek harcanmış nihayetinde kötü birşey söylemek istemem ama söylenebilecek iyi bir şeyde yok açıkçası. Tolga Çevik e olan hayranlığımdan ötürü izledim ayrıca fragmanı da çok eğlenceli bir film izlenimi veriyordu fakat eğlenceli olan sadece fragmanıymış :)
bana son derece basit sıradan ve sıkıcı geldi espri yoktu izlemeyenlere kesinlikle tavsiye etmiyorum ama hala Tolga Çevik i seviyorum 

KEÇE BAYKUŞ

keçe baykuş
 Hep görüp imreniyordum keçe çalışmalarına... en çokta baykuşlara... baykuş gibi uğursuz olduğuna inanılan ürkütücü bir kuşun keçe çalışmalarında bu kadar sevimli olabileceğini hiç hayal etmezdim doğrusu. Bu yüzden bende imrenerekten bir baykuş denemesi yapmak istedim. O gördüklerim kadar sevimli olmayı başarabildi mi bilmiyorum ama bu da benim baykuşum :)