22 Mart 2013 Cuma

RESİM GÖRÜNTÜLEME SORUNSALI

Bloğumdaki ve birçok kişinin bloğundaki resimleri daha önce lightbox ile görüntülüyordum, ayarlarda hiçbir değişiklik yapmamama rağmen resimleri lightbox ile görüntüleyemiyorum neden ki?
Yoksa oda mı kapanıyor kuzum :)))
Lightbox ile bir resmi açıp, üzerine tıklamak suretiylen sıradaki diğer resimleride kolayca görebiliyordum ama şimdi resmi açtığım zaman internet sayfası şeklinde açıyor. Bırak diğer resimleri görmeyi bloğu bile göremiyorsun, bloğa geridönebilmen için tarayıcıdan geri tuşuna basman gerekiyor. Çok can sıkıcı hareketler bunlar çoooooook

BLOGLOVİN Mİ? FEEDLY Mİ?

 Birçoğunuzun bildiği gibi 1 temmuz itibariyle google reader kapanıyormuş. Bilmeyenler için söylüyorum google reader izlediğimiz blogların yeni yayınladıkları postları görmemizi sağlayan bir hizmet. Google reader ın kapanması bloğumuzda herhangibir noksanlık yada problem yaratmıyacak, blog işleyişimiz aynen devam edecek lakin google reader da görüntüleme yapanların google reader alternatifi bir hizmet kullanmaları gerekiyor. Blogtan bloğa yayılan yayınlar sayesinde herkes bloglovin e geçiyor. Ben henüz incelemedim ama feedly nin daha güzel ve kullanışlı olduğuna dair söylentiler var üstelik bloglovin Türkçe değilmiş... 
Naapıcam ben şimdi hangisini kullanıcam öff!!!
Bazılarının 2hizmeti aynı anda kullandığını duydum. Sanırım bende öyle yapacağım. Aslında direk feedly yi kullanmak istiyordum ama mecburen herkes bloglovin kullandığından takip edilmek için bloglovini, takip etmek için ise feedly i kullanacağım gibi görünüyor.
Peki ya siz?

20 Mart 2013 Çarşamba

hotmail kapanmış :(

 Sabahtan beri maillerimi görebilmek için cebelleşiyorum sinir oldum.
Beni outlook sayfasına yönlendiriyor. Gelen kutum aynı, işleyiş vs ayrı ama cinnet geçirtecek kadar ağır çalışıyor fenalık geldi...
Bu durumdan bi haber olanlar için intenetten alıntı haberler:



Microsoft Hotmail'den Outlook'a geçiş sürecinde karar değişikliğine gitti. Karara göre hotmail uzantılı e-posta adresleri kapanmayacak. Yerine Outlook.com adresinde Hotmail'in uzantışı adresler outlook adreslere çevirilebilecek.



Microsoft’un MSN veya diğer ismi ile Live Messenger olarak bilen online chat ve görüntülü konuşma programı artık kapanıyor. Bir süredir arka arkaya gelen haberler ve maillerle uyarılan kullanıcılar, Skype isimli aynı işlevi gerçekleştiren yeni servise aktarılmaya devam ediyor.

Çok uzun yıllardır Live Messenger, insanlara internetten kolay ve hızlı bir şekilde chatleşme imkanı tanıyordu fakat son yıllarda özellikle Facebook’un da online chat bölümünün gelişimiyle popülerliği gittikçe azalmıştı. Microsoft tarafından satın alınan Skype’ın bir süredir hızla geliştirilmesi ile birlikte artık Microsoft kesin bir karar ile Live Messenger hizmeti yerine Skype’ı sürmeye karar verdi.

Aynı şeyi Hotmail.com’da da yaşamıştık. Gelişen ve yenilenen teknoloji ile birlikte artık Hotmail’in hem kötü imajından sıyrılmak hem de ortaya yepyeni bir mail hizmeti çıkartmak için Microsoft kullanıcılarına Outlook.com’u tanıtmıştı. Şimdi ise aynı şey Messenger’ın başına geldi.

Messenger’da çıkan uyarılar ve Microsoft’un gönderdiği maillerle Messenger kullanıcıları Skype’a geçmeleri konusunda uyarılıyorlar. 8 Nisan’da kapatılma çalışmalarının başlatılacağı belirtilirken tam olarak hizmetin sonlandırılması birkaç hafta alacak olarak belirtiliyor.

Yenilenen Skype sürümü ile kullanıcılara Messenger’larında bulunan kişileri kolay bir hotmail-skype hesabı işlemesiyle aktarma özelliği de sunuldu. Siz de Skype’ı hemen indirip bilgisayarınıza kurabilir ve Messenger hizmeti yerine Skype’ı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Tabiki Skype’a alışmak başlarda çok güç olacak. Messenger’ın kapatılması birçok kişi tarafından olumsuz karşılansa da yapılacak bir şey yok ve yakın zamanda kapanması gerçekleşecek. Bu adım Microsoft’un hizmetlerinin gelişmesi yönünde iyi bir adım olabilir mi bilmiyoruz ve zaman içerisinde dönüşlerin nasıl olacağını göreceğiz.

Kaynak: http://weblopedi.net/4961-messenger-kapaniyor-artik-son-haftalar.html#ixzz2O5R1cvbL

BİR HIRKA 2 STİL

Bu hırkayı 2011/08 burdasından yaptım 117 nolu model.
Basit salaş bir hırka...
Sade giydiğim zaman farklı, kemer kullandığım zaman farklı bir görüntüsü oldu.
Aslında kemersiz kullandığımda kot pantolon ile kullansam daha spor ve güzel olurdu ama giymeye üşendim :) 
Zaten bu fotoğraflarıda dün yayınladığım elbiseyi giydiğim zaman çektirmiştim aradan çıksın diye. Laf aramızda daha kollarını kıvırmamıştım :) Alışveriş yaparken bile sevmiyorum soyunup giyinmeyi, eziyet geliyor bana...
Kemerle kullanma dergideki kombinlerde yoktu bu fikri ben uydurdum çokmu uyduruk olmuş bilmiyorum ama benim hoşuma gitti :)

















Gerçi düzgün takamamışım yamuk duran yerler var ama o fotoğrafçının huysuzluğundan kaynaklandı. Beklemiyoki bi, sıkılıyomuş beyfendi...
aah ahh bigün çok param olursa kendime fotoğrafçı tutucam hıh

19 Mart 2013 Salı

EKİM AYI DİKİŞ ETKİNLİĞİ ELBİSEM

Hehe ne ekimi diyorsunuz dimi :))
Naapalım ben anca bu kadar katılıbiliyom dikiş etkinliklerine.
5 ay geriden :))) bakalım hangi ay yetişcem etkinliğe kısmet.
Aslında bu ay katılmak istiyordum ama dergiyi almak biraz geç nasip oldu.
E yarında etkinlik bitiyor zaten kısmet gene katılamadım ama katılanların elemeklerini sabırsızlıkla bekliyorum bakalım neler çıkacak...


Ekim ayı dikiş etkinliğinde bu elbise dikilmişti, ozaman hayrandım zatende herkesin elbiselerini görünce daha bir aşka gelmiştim birgün bende dikeceğim diye. Sonunda muradıma erdim :)

Bundan önceki elbisemi 38 beden çıkarmıştım ama defalarcaa daraltmak zorunda kaldım çok uğğraştırdı.
 Bunu direk 36 beden çıkardım ama bu sefer tam tersi oldu ve küçük geldi. 

Bu kalıplarla başım dertte :( ben hemen kesiyim tıııııırt dikiyim çuk diye otursun istiyom ama kısmet olmıcak galiba. Üzerinde uğraştıkça hevesim kaçıyo, eziyet oluyo bide tek başına prova etmek zor oluyo noolurdu cuk diye otursaydı bu kalıplar :(
Neyse şansım varmışki kumaş oldukça likralıydı. Bu sayede içine girdim ama bildiğin düdük oldu :)
Elbisenin arkasında fermuar vardı, likradan ona bile gerek kalmadı. yaka geniş olunca problem yaratmadı. keşkem arka parçayıda bütün keseymişim, nerden bilcem böyle olcaanı...

Elbise siyah foto kötü olunca ayrıntılar belli olmadı. biraz aydınlatmaya çalıştım resmi ama renkler iğrenç oldu... 

17 Mart 2013 Pazar

PAZAR KEYFİ WAFFLE


Bol kalorinin verdiği rehavetle kısaca tarifi verip kaçacağım :))

2 yumurta
1 su bardağı süt 
1 su bardağı un 
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
çeyrek su bardağı sıvı yağ
vanilya ve kabartma tozu
yumurtanın akı şeker ve vanilya bir kapta beyazlaşana kadar çırpılır. yumurtanın sarısı ve diğer malzemelerde başka bir kapta çırpılır. Sonra 2 karışım birleştirilip pişirilecek makine yada tavaya dökülür. Piştikten sonra arzuya göre süslenir. Fındık ezmesi, şokella, meyve vs... benim favorim çikolata ve kivi oldu :)