27 Temmuz 2012 Cuma

RAMAZAN BEREKETİ :)


Sıcakların hararetinden dolayı uzun zamandır bloğumu aksattığım gibi satış işlerimi de aksatmıştım. İlan yayınlamak sıcakta gerçekten eziyete dönüşüyordu. Bütün ilanlarımın süresi doldu ve yayından kalktılar. pasaj com zaten yenileniyoruz diye ortadan kayboldu gidiş o gidiş. taaa bi zaman emeksensin.com a üye olmuştum meğer orda ilanım varmış hiç hatırlamıyorum. 
Dün telefonuma sms geldi tebrikler satışınız gerçekleşmiştir diye :D
önce şaşırdım sonra sevindim. nerden bulmuş nasıl bulmuş iyiki de bulmuş :)
iftardan sonra uyuyakalmışım eyvah nidalarıyla bi hışım uyandım hemen çıkardım uzun zamandır çıkarmadığım takı malzeme çantamı ayy bi özlemişim bi özlemişim :))





Hemen müşterinin siparişini yaptım. gece olduğundan fotolarım kötü çıktı ışık çok kördü, flaşta makinenin şarjını bitirdi. özene bezene birde hediye paketi yapmıştım ama onu çekemedim aslında uyku sersemi akıl edemedim iyikötü şarj edip çekebilirdim neyse sağlık olsun...
doğumgünü hediyesi olacakmış umarım beğenir sahibi...
Ramazan ayı nın bereket ayı olduğu bir kez daha ispatlandı :)))))) 

25 Temmuz 2012 Çarşamba

SABUN ERİTME - SABUN YAPMA



 Ortadan kaybolduğum zamanlarda yaptıklarımdan biri buydu. Benmari usulu sabun eritme...
Aslında ben tamamen organik kendim yapmak istemiştim sabunumu fakat çok araştırdım ve sabun yapımında kullanılan kostik adındaki malzemenin tehlikeli olduğunu öğrenince korkup vazgeçtim :) 
Hem de ev ortamında biraz zormuş gibime geldi. Derecelerle ısılarını ölçücen belli bir sıcaklıkta karışımı gerçekleştiricen, solımııcan felan  kostik zehirli bir madde olduğu gibi bir de aşırı derecede ısınan bir maddeymiş kesin ben biyerlerimi yakarım dedim birçok sebepten dolayı var geçtim yani. Ama içimde uhtedir ve öyle kalacaktır :))
Bende hevesimi almak adına maadem yapamıyorum bari eritip yeniden şekillendireyim dedim. Hem eritme işlemini yaptıktan sonra içine istediğin şeyi karıştırabiliyormuşsun esans yada tanecik gibi...
Lavantalı el sabunlarını küçük küçük parçalara ayırıp benmari usulu ocakta erittim eritme işlemi baaya zor gerçekleşti eğer sizde yapmayı düşünürseniz bence rendeleyerek yapın...
Sabunlarım eriyince içine biraz lavanta yağı damlattım biraz da tane lavanta attım. Zaten lavanta kokulu olan sabunlarım laslavanta oldular :)) 
Sıra geldi kalıba dökmeye. Kalp şeklinde çikolatalarım vardı çikolatası bitmişti ama kabını atmaya kıyamamıştım kesin bişey yaparım diye. Sabun yapma fikri aklıma ilk düştüğü andan beri o kutuyu kalıp olarak kullanacağım diyordum. Sabun karışımımı hazırladıktan sonra kalıbı sakladığım yerden çıkardım bir de ne göreyim kalplerin ortasında çukur varmış nası üzüldüm nası üzüldüm sabunum donmak üzere başka kalıp bulayım dedim evde kalıp olarak kullanabileceğim bişey kestiremedim gözüme. mecburen ortası çukur kalplere doldurdum ben sabunlarımı :( 
kalpli ama bombeli sabunlarım oldu :( çok çabuk dondular şaşırdım. Tane lavanta parçalarını piling görüntüsü versin diye koymuştum ama lavantalar sıcağı görünce biraz rengini saldı etraflarındaki sabun koyu renkten giderek açılan bir renk aldı. Renk açısından baaya hoş bir görüntüsü oldu. Bunları banyoda dekor amaçlı kullanmak istemiştim ama şekillerini beğenmediğim için vazgeçtim bende çekmecelere koydum birer tane miiiiiiiiiisler gibi oldular :))
Sabun maceramda misler gibi son buldu... 

lolita lempicka si lolita eau

        Sevgili blackbutterfly nin kozmetiğe dair herşeyi bulabileceğiniz bloğunun ilk çekilişinde verdiği hediye lolita lempicka si lolita eau parfüm. Parfümleri her kadın sever heralde ama ben parfümden çok şişelerini severim :))

Buda karşı koyamayacağım güzellikte bir şişe, benim olmasını çok isterim. Çok fazla çekilişe katılmadım toplasan 1 elin 5 parmağını geçmez heralde ama katıldıklarıma okadar istiyerek ve hevesle katıldım ki sonuçlarını hep sabırsızlıkla bekledim. Hep bana çıkacakmış gibi geldi ama hiç çıkmadı :( şanssızmıyım neyim, bakalım şeytanın bacağını kırabilecekmiyim?
sizde şansınızı denemek isterseniz çekiliş için link