7 Nisan 2012 Cumartesi

BİRİ BENİ DURDURSUN :))

Hakkatten biri beni durdursun içimde bitmek tükenmez bir dikiş arzusu var. Pratiklik kazanmak adına bişeyler dikiyim istiyorum bazen bişey bulamayıp saçmalıyorum, eşim endişelenmeye başladı yakında televizyonada kılıf dikeceksin diye korkuyorum diyo :)
Yine böyle ne yapayım ne yapayım diye düşünürken gözüme soluk beyaz berjerim ilişti. hıh dedim neden şu berjere biraz renk katmıyorum. Zaten diğer koltuklarım kahve-kremdi berjerim ise sadece kremdi ona da kahve dokunuşlar lazım dedim. Parçacılardan topladığım kahverengi bir kumaşım vardı onunla  hemen ona bir kırlent diktim. parçanın enide öyle bir denk geldi ki bukadar olur yani. Kırlenti diktikten sonra kare bir parça arttı onunda kenarlarını çektim üzerine koydum takım oldu :) 
   Aslında üzerine koyduğum örtüyü pek beğenmedim kullanır mıyım kullanmaz mıyım bilmiyorum abartmışım gibi oldu sanki bilemedim sadece yastıkla daha mı güzel acaba ama berjerim balkon kapısının önüne denkgeldiği için giriş çıkışlarda sürekli ittirilip kaktırılıyo garibim herkes el attığından üst kısmı çok kirleniyor silmekten eskicek :) o açıdan düşününce üzerindeki örtü kalsın diyorum. Sizce? 

6 Nisan 2012 Cuma

POŞET DEKUPAJ :)))

sabun dekupajı

Eller gider Mersin'e ben giderim tersine :]


       Sabun dekupajı hep gördüğüm, çok beğendiğim ve yapmak istediğim bir şeydi. Annemde kaldığım süre zarfında eli boşluktan canım sıkılmaya başlayınca ne yapsam ne yapsam diye dolandım durdum. Takı yapsaaam takı malzemelerim yok derken aklıma sabun dekupajı geldi. Aslında ben evde yapıpta anneme götürecektim ama aceleden unuttum. Evde dekupaja uygun birkaç çeşit peçetem de vardı ne güzel ama malesefki annemde yokmuş :(( naapsam naapsam derken kalpli kalpli poşet gözüme ilişti olurmuki olmazmiki derken neden olmasın dedim ve oldu. 
sabun dekupajı
Annemin poşet çekmecesini talan ettim bu olmaz bu olmaz bu belki anneeee başka poşet yokmuuuu anlayacağınız çıldırttım kadını :)) 
Neyse sadede gelelim tabi peçete kadar doğal bir görüntüsü olmadı ama yinede içgüveysinden hallice oldu :)) Gerçi peçete ile yapılmışlarınında sadece internette fotolarını gördüm onlarında nasıl olduğunu bilmiyorum ama bundan daha iyi olduklarını tahmin ediyorum. Sen bunlarla idare et bir dahaki gelişime ben peçete ile yapılmışlarından getiririm dedim anneme ama annem bunları beğendi güle güle kullansın 

AMERİKAN SERVİS - KALPLİ

kırmızı siyah
amerikan servis


     Bu da ikinci dikişim :) Amerikan servis takıntım başladı bundan sonra sık sık amerikan servisi tasarımlarımı yayınlayacakmışım gibime geliyor benden söylemesi merak edenler izlemede kalsın ;) 




sofra düzeni
amerikan servisi
Gene acemiliğimin azizliğine uğrayaraktan yanlış bir kumaş seçimi yapmışım, kırmızı kumaş penye ve penye de dikişte hakim olunması çok zor olan bir kumaşmış duymakla kalmayıp tecrübe etmiş oldum. Sünüyor, uzuyor tam bir çin işkencesi. Bunu da tam bir kırmızı siyah aşığı olan kızkardeşime hediye ettim. Vermeden önce son anda aklıma geldiği için apartopar çektim fotoğrafını nasıl çıktığına bak
amadım bile. 
sofra düzeni
kalpli amerikan servis


        Sonradan gördüm ki resimlerin kaliteleri çok kötü olmuş yani resimde göründüğünden daha güzeller aslında. Bahane ediyomuş gibi oldu ama gerçekten daha güzeller gerçekten gerçekten ama gerçekten J


5 Nisan 2012 Perşembe

İLK DİKİŞİM

Evet karşınızda ilk dikişim. Dikişin D sinden anlamayan ben ne akla hizmetse bir dikiş makinesi edinmiştim bu şömentablada ilk ürünüm. Cehalet ne kötü şeymiş; "sen zaten dikişten anlamıyon da ne diye ilk deneme ürünü olarak gidiyon saten kumaş alıyon a kızım" diye diye söylendim durdum kendime. O kaygan vıcır vıcır söz dinlemeyen saten kumaşla cebelleştim durdum. Çok zor oldu ama sonuçta ben kazandım ve onu dikmeyi başardım o artık bir şömentabla :) İlk talihli olarak ta annemi seçtim ve ona hediye ettim. İlerde ünlü bir terzi olduğum zaman bu onun ilk eseriydi diye gösterirsin herkese dedim :)
pek beğenilecek bir şey değil ama annem nezaketen beğenmek zorunda kaldı :)) ama yinede takdir etti canım. kenar kıvırmak hele helede saten kumaş ile oldukça zor olmuştur afferim dedi. Birde çiçek yaptım üzerine ortası düğmeli, 2 de yaprak yapmak istedim hatta yaptım ama beğenmedim onları monte etmedim. Saten tiftik tiftik attı, iğne battıkça satenin ipleri tel tel ayrıldı, halbuki altına telada yapıştırmıştım ama aldığım kumaş işleme yapmaya hiç elverişli değilmiş ondan yani yoksa benim beceriksizliğimden diğil :))))
Resim kalitesi çok kötü oldu detaylar pek görünmüyor ama görebildiğiniz kadarıyla bende umut var mı ? :]





4 Nisan 2012 Çarşamba

home sweet home

Yaşasın evimdeyim... 
Sevineyim mi üzüleyim mi bilemiyorum....
Bir yanda annem, babam, kardeşlerim, memleketim...
Bir yanda da eşim...
Orda da bir yanım eksik burda da...
Buradayken oradakileri özlüyorum...
Oradayken de eşimi ve evimi özlüyorum...
Şartları ne olursa olsun insan kendi evinin rahatlığını başka yerde bulamıyor...
Babaevine gittiğim zaman herkes üzerime titriyor yediğim önümde yemediğim arkamda,
Ama ben yinede o herzaman şikayet ettiğim evimi özlüyorum :)
Home sweet home... 

1 Nisan 2012 Pazar

RENKLİ İNCİ KOLYE KÜPE

Renkli inci kolye
Renkli inciler çok hoşuma gidiyor bu aralar. Öyle güzel renkler var ki insan kendine hakim olamıyor onu mu alsam bunu mu alsam aa bu en sevdiğim renk derken evi boncukcu dükkanına çeviriyorum. En son alışverişimde eflatun mu desem mor mu desem pembe mi desem bir boncuk aldım ki rengine eridim bittim en kısa zamanda onu da paylaşacağım. Bu takımı daha önceden yapmıştım. 


renkli inci küpe
Bordo ve buzmavisi inci boncuklar kullandım. Kombinlerken hiç düşünmedim ama sanırsam Trabzon sporlu oldu :)) Tranzonlu arkadaşlara da burdan ayrıca selam olsun...
İncisiz bayan kalmasın sloganımla inci kolyeler üretmeye devam edeceğim :)) inci zerafettir...
Bu arada bazen resim yerleştirirken resime hakim olamıyorum :))) mesela yandaki fotoğrafın yan durması lazımken inatla dik duruyor. Nerede yanlış yapıyorum? 


bordo mavi trabzonspor kolyesi
renkli inci kolye

      Ürünlerimi fotoğraflaya fotoğraflaya makineyle pek bi haşır neşir oldum fotorafçılığa meyillendim sanki :)))
Çekimlerim nasıl olmuş? bazıları profesyonel gibi mi duruyo ne :)))