5 Ekim 2013 Cumartesi

YARIM KALAN İŞLERİM 3



    Bu kez de malzeme eksikliğini bahane ederek yarım bıraktığım işlerimden biri de bu. Kumaş çanta.
   Birkaç çanta dikmiştim ama bu biraz farklı olsun  mesela fermuarlı değil de çıtçıtlı olsun istedim lakin çanta için satılan şu çıtçıtları nereden bulacağımı bilemedim. Eminönüne gitsem bulurum belki ama bi çıtçıt içinde okadar yol tepemem doğrusu dedim ve öyle kaldı. 

Kumaşım karikatür desenli ince ketenimsi bir kumaştı önce tüm kumaşa tela yapıştırdım böylelikle sert ve dik oldu. içinde ise yine sert ve tok olan döşemelik kumaş kullanmayı tercih ettim. Dış ve iç ceplerini kot kumaşından yaptım. 
Dış cebin üzerine de bir kelebek figürü ile adımın baş harfini aplike yaptım. Sadece sapları ve çıtçıtı kaldı ama yağmurlar başladı artık bitirsemde kullanamayacağımdan bu işte yarım kalan işler kervanında yerini aldı.
   Nasıl sizce bitince güzel olacak mı? Aslında sapı konusunda da biraz kararsızım tavsiyesi olan varsa sevinirim...

30 Eylül 2013 Pazartesi

YARIM KALAN İŞLERİM -2


Eveet marifetmiş gibi yarım kalan işlerimi göstermeye devam ediyorum :)
Bu da burda dergisinden 2013 mayıs sayısı 106 nolu model. Model benim çok hoşuma gitti. hem şık hemde rahat. yazın dökümlü şeyleri seviyorum sıcakta üzerine yapışan şeyler daha bir bunaltıyor insanı. Sevmesine seviyorum ama bu yaz giymek kısmet olmadı seneye bitermi bakalım :)
Bu arada rengi kırmızı gibi görünse de çok tatlı narçiçeği gibi hoş bir rengi var.
aslında işin büyük ve zor olan kısmı bitti sadece kol ağızı ve etek ucu kıvrılacak... 
Bundaki sorunda kumaşının hassasiyeti oldu. Cinsini bilmiyorum ama öyle güzel bir kumaş ki dokunmaya doyamıyorum tiril tiril bişey ama ipek desen değil saten desen değil şifon desen değil bööylee pahalı eşarplar gibi hoş bir dokusu var. 
Ama her güzelin bir derdi olduğu gibi bununda derdi çok narin bir kumaş olması. İşte bu narinlik etek ucunu kıvırma konusunda beni korkuttu, cesaret edemedim kumaşı zedeleyeceğim diye kıyamadım. Sanki kumaşa her iğne batışında teli kaçarcasına bir büzülme oluyor. Bu kumaşın cinsinden mi? yoksa makinenin iğnesinden mi? yoksa makinenin ayarlarından mı? yoksa benim beceriksizliğimden mi bileamedim... Bilen ya da tahmini olan varsa fikirlere açığım :)
hepinize iyi haftalar diliyorum sevgiyle kalın...