19 Nisan 2013 Cuma

TERRARİUM YAPTIM :)


Sonunda bende bir terrarium yaptım...
Çoğunuz artık biliyorsunuz bu aralar pek bi moda bunlar. Bilmeyenler içinde kısaca tarif etmek gerekirse terrarium; susuz akvaryumda bitki yetiştirmek diyebiliriz...
Terrain arazi demekmiş. Sanırım kavanozda oluşturduğumuz ortam minimize edilmiş bir tabiat oluyor. Tıpkı yerküre gibi katmanlardan oluşuyor. 
1- En alt tabakaya taşları yerleştiriyoruz. Bu taşlar tabiatta olduğu gibi süzgeç görevi görecek.
2- ikinci tabakaya ufalanmış mangal kömürü yerleştiriyoruz, bu da minik tabiatımızda küf ve mantar oluşumunu engellemeye yönelik olacak.
3- toprak tabakamızı yerleştiriyoruz. Burada kullanacağımız toprak orman yada bahçeden olmaması gerekiyormuş. İçinde yabancı yaratıklar bulunmasın diye :) çiçekçiden alınan torf kullanılması tavsiye ediliyor. Gerçi bana onlarda bağdan bahçeden dolduruyor gibi geliyor ama :)) onlarında içinde yabancı yaratık olmadığından emin değilim doğrusu. Neyse...
4- Bitkimizi ekiyoruz. seçtiğimiz bitki suyu seven cinsten olmalıymış...
5- Son olarak azıcık bir miktar cansuyumuzu da verdikten sonra Ta taam terreriumumuz hazııır. Üzerinide incik boncuk vs ile süsleyebilirsiniz...
Bunların ağzı açık ve ağzı kapalı olarak yetiştirilen versiyonları var. Ağzı kapalı olanlar farklı yöntemlerlemi hazırlanıyor arasında ne fark bilmiyorum ama kapalı olanlar bana daha enterasan geldiği için ben o şekil denemek istedim. Bir daha sulamaya gerek yokmuş. içerideki nemli ortam bitkinin su ihtiyacını karşılamaya yetecek. Bu kavanozun içinde ağzı kapalı bir şekilde yaşayabileceğine ihtimal vermesem de bunu deneyeceğim :)
umarım çiçeğim heba olmaz :(
hepinize hayırlı cumalar...

18 Nisan 2013 Perşembe

DANTEL

DANTEL

Bundan önceki yazımda paylaştığım kuşlu çantamın altından görünen dantelin modelini daha yakından görmek isteyenler olmuştu. Bu postu onlar için yayınlıyorum. Resme zoom yaparak ayrıntıları görebilirsiniz. Örmeyi bilenler için gayet kolay, göbekten başlanarak döne döne örülüyor. Ben ortaokula giderken annem ve babannem zorla dantel ördürürlerdi bana. Kız dediğinin çeyizi olmalıymış :) her yaz tatilinde tutuşturulardı tığı elime. Neyse Allah razı olsun öğretmişler. Şimdilerde öyle herkes bilmiyor dantel örmesini. Ama yinede eziyet eder gibi zorla yaptırmasalardı :)
Neler neler yapmışım geriye dönüp bakınca inanamıyorum. Evlenirken ördürdünüz bunları bana zorla dantelin modasımı kaldıki naapçam ben bunları diye söylendim durdum ama hiçbirini de anneme bırakmadım topladım geldim :) iyikide bırakmamışım şimdi dantel pek bi moda. Örtü olarak kullanmasamda başka başka alanlarda değerlendirebilirim. Bluzlere aplike yaparım, kolalar vazo, tabak vs yaparım olmadı kasnağa geçirir duvara asarım dimi :)
Ben bu resimdeki örtüden 4 tane yapmışım. hey gidi günler hey. şimdi 1 tane yap desen gö(z)üm yemez. 
Tabi ozaman herbirini anca bir yaz tatilinde yaptığımdan hiçbirinin boyu birbirini tutmuyor :)) 

SATILIK KUMAŞLAR

YENİ KUMAŞ PAKETLERİ YAYINLADIM...
GÖRMEK İSTERSENİZ 
BURAYA TIKLAYIN.

17 Nisan 2013 Çarşamba

HAMARAT HANIMLAR PARTİSİ

Parti varmış dediler bende koştum katıldım :)
Sevgili elişidefterinin düzenlediği bir etkinlikmiş bu. Ben ilk başta çekiliş gibi bir şey sanmıştım ama meğersem oy verme usulu ile yapılan bir etkinlikmiş.
Yaptığınız çalışmanın linkini vererek partiye katılıyorsunuz, katılan çalışmalar oylamaya tabi tutuluyor, süre sonunda da en çok oyu alan partinin hediyesine sahip oluyormuş. Hediyede çok cici bir sepet...
Ben linki verdim partiye katıldım ama oylama kısmında problem yaşıyorum, sizi rahatsız etmez kendi kendime oy verirdim ama yasakmış :)) 
hani diyorum benim biricik bitanecik en sevdiğim blogdaşlarım bana birazcık destek mi olsa :))) sizi ne kadar sevdiğimi söylemişmiydim hııııııı söylemişim neyse bida söylemiş oldum :)))
birinci olmam şart değil canııım maksat hiç oy alamamış demesinler yazııııııııııııııııık... 
"Bi sepet alacam diye paraladın kendini bee yavrum, hayır alamasan naaapacaaan? ööle böööle bi şekilde devam ettirecen hayatını bee çocuuum mecbuuuuuuur. Ne çektin bee xmadame ne çektin..." derseniz buradan oy verebilirsiniz :)))
20. ve 36. çalışmalar bana ait. oy vermek için herhangi bir şart gerekmiyor. resmin altındaki "vote" yazısına tıkladığınız zaman oy vermiş oluyorsunuz. 1 ürüne sadece 1 kere oy verebiliyorsunuz ve en fazla 3 oy kullanabiliyorsunuz. haydi pamuk tık tık lar vote ye...
sevgiler...