24 Mart 2012 Cumartesi

SİNGER 1409 PROMİSE DİKİŞ MAKİNESİ YORUMU



Singer 1409 promise dikiş makinesi kullanıcı yorumu
Bir süredir dikiş makinesi almayı düşünüyordum fakat dikişin D sinden anlamadığım gibi makinesinin de M sinden anlamıyordum :) bu sebeple dikiş diken yada makinesi olan blog sahiplerine ayrı ayrı sordum makinelerinin modellerini, memnuniyetlerini, tavsiyelerini vs. kimisi uzun uzun bilgiler verdi kimisi kale alıp cevap verme tenezzülünde bile bulunmadı. cevap veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum sizlerinde yardımıyla sonunda kararımı verip bir makine aldım. Gönül isterdiki en iyisini alabilmek çünkü özelliklerine girdiğin zaman gerçekten mükemmel makineler varmış printer gibi yazı yazanı bilem varmış :) ama imkanlar dahilinde alabileceğimin en iyisini aldım. Pfaff çok iyi markaymış bide yılların markası diye genel tavsiyeler singer üzerineydi bende singerin en ucuz modeli olan 1409 promise modelini aldım. annemin makinesi de singer ve sanırım benimle yaşıt :D halada kullanıyor. bende annemin makinesi gibi birşey bekliyordum, ilk gördüğümde biraz hüsrana uğradım açıkçası çünkü annemin makinesi demir mi desem döküm mü desem öyle bir malzemeden yapılmıştı benimki ise tamamen plastikten yapılmıştı ve made in taiwan  yazıyordu. belki annem gibi 30 sene kullanamam ama genede güzel makine. bilemiyorum belkide artık bütün marka ve modeller bu şekilde plastikten üretiliyordur...
eşimle kafa kafaya verip didişe didişe keşfetmeye çalıştık makineyi çok eğlenceliydi. alıştırma olarak çarşaf kenarına zigzaglar yaptım nerdeyse çift kişilik çarşafı tek kişiliğe düşürecektim :) şuan düz gitme problemi yaşıyorum umarım zamanla çözerim :)) 9 zigzag deseni var güzel desenler iş görür. sessiz çalışıyor diyebilirim en azından anneminkinden çok sessiz, akşamları bile kullandım. Kalın dikişler dikebiliyor, 3 kat döşemelik kumaşı çekti. makineyi sadece 2 gün kullanabildim, tam hızımı almışken Antalyaya gelmem gerekti. şimdi makinem evde yapayalnız beni bekliyor ve ben ona kavuşmak için sabırsızlanıyorum :)) kullandığım 2 gün zarfında yaptıklarımı fotoğrafladım en kısa zamanda yayınlayacağım. Tabiki son derece amatörce şeyler ama benim ilk göz ağrılarım :)))
araştırma yaparken singer 1409 promise dikiş makinesi kullanıcı yorumu olarak çok araştırma yaptım ama fazla yorum bulamadım o yüzden bu yazıyı yazmaya karar verdim umarım bu makineyi araştıranlara bir faydası olur. Dikiş bilmeyen biri olarak tavsiyem ne denli kıymetlidir bilemem ama ben makinemi çok sevdim. Kalın kumaş dikebiliyor 9 ayrı deseni var, içinden kullanım cd si çıkıyor ve kutuyu dahi nasıl açacağınızı gösteriyor :) gerizekalıya anlatır gibi anlatmışlar anlayacağınız, son derece basit bir kullanımı var. Ürün singerin en ucuz modeli ama yeni çıkmış bir ürün yani tercih edilmeyen demode bir ürün değil.
Ucuz parça kumaş satın almak için BURAYA TIKLAYIN.

22 Mart 2012 Perşembe

X madame Antalya' dan bildiriyor :)))



         Kendimi haber spikeri gibi hissettim :))) evet Xmadame Antalyadan bildiriyor sayın Birand burda hava 25 derece bahar ötesi bir gün yaşanmakta...


         Bir haftadır bloğumu aksattığımın farkındayım ama yolculuk hazırlıkları, gidenin hazırlığı, kalanın hazırlığı, bekleyenlere hediyeler falan filan derken son bir haftam koşturmacalarla geçti ve işte sonunda koşturmaca sona erdi ve Antalyadayım... İstanbuldan sonra burası cennet gibi geldi valla. güneşe hasretim dedim iliğim kemiğim ısınsın dedim güneşleneyim dedim cam kenarında ne mümkün yandııım yandııım tişört giymeyi özlemişim yaw hafifledim :)) 


1-2 haftaya İstanbula dönicem ve muhtemelen yine mont giyicem ama bu haksızlık öyle diil mi L 

KOLYE SAAT - SAATLİ KOLYE - KÖSTEKLİ SAAT

kolye, köstekli saat, saat, saat kolye, saatli kolye
kolye saat



    
        Başlıktan da anlaşılacağı üzre hem saat hem kolye :) çok eğlenceli bir ürün, taktığınız zaman herkesin dikkatini çekiyor ve o gün mutlaka bir kaç kişiden  "saat kaç?" sorusunu almanız kaçınılmaz oluyor :)))

kolye, köstekli saat, saat, saat kolye, saatli kolye
saatli kolye


      Normal bir kolye yaptım ucuna aparat olarak köstekli saat taktım. Bildiğiniz köstekli saatti kapaklı mapaklı. biraz öyle kullandım fakat kapağındaki resim pek hoşuma gitmiyordu bende kapağını çıkardım ve ucuna resimde gördüğünüz yaprakları ekledim böyle daha çok hoşuma gitti. 


kolye, köstekli saat, saat, saat kolye, saatli kolye
köstekli saat kolye






Zevkler ve renkler tartışılmaz tabiki, önceki orjinal halini beğenen de çoktu. Kapağın havası, düğmesine basılınca şak diye açılmasının verdiği haz falan başka oluyor tabiki. önceki halinin de bir resmini koyayım siz karar verin sizce hangisi daha güzel?