21 Eylül 2013 Cumartesi

YARIM KALAN İŞLERİM-1


Hepinize merhabaa,

öyle uzun zaman olmuş ki hımmm özlemişim sizleri, burada olmayı, birşeyler paylaşmayı, yorumlarınızı...

      Önceki postumda bahsetmiştim elimi attığım her işin yarıda kaldığını. Hiçbirini bitiremedim diye anlatamayacakmıyım? ama bu haksızlık dedim ve bende yarım kalan işlerim serisini başlattım :)
Bu model burda dergisi 2013 mart sayısından...
Aaah ahh ne kadar dört gözle beklemiştim o sayıyı alabilmeyi. önizlemesi çıkar çıkmaz bu modele vurulmuştum. Şubat ayı sonlarına doğru her yerde dergiyi arar olmuştum. sanki hemen alınca hemencik yapıcam! 2014 ün mart sayısı gelecek nerdeyse hala bitiremedim :)) 
Aslında bitirirdim sayılır ama işler istediğim gibi gitmediği için yarım kaldı. Yarım kaldı dediğim sadece düğme ve ilikleri kaldı hee birde kol ağzı kıvrılacak. Tembellik bazen insana cin fikirler ürettirebiliyor :) dikkatli bakarsanız etek ucunu hep kumaş kenarına denk getirdim ki kıvırma işlemi yapmak zorunda kalmıyım diye :)) aslında o tembellikten değil de biraz işbilmezlikten oldu. Kullandığım kumaş dantel olunca kıvırma işi pek zarif durmayacaktı. Böyle biyeli gibi daha şık oldu sanki. Diğer türlü acemi işi olduğu çok belli olacaktı belkide. Gövde kısmında bunu yapmayı başardım ama kolları için denk getirecek kumaş kenarı kalmadı maalesef o yüzdende kol ağzı halen kıvrılmayı bekliyor. Birkaç keremi kıvırsam? Çift iğnemi kullansam? öylemi yapsam böylemi yapsam kararsız kaldım. Neyse asıl sorun ne düğmeleri ne de kolağzı, asıl sorun bedeni...
Modeli dikenler var mı bilmiyorum ama bence kalıbını çok çok dar yapmışlar. Bir beden büyük çıkardığım halde dar geldi. Zaten kumaş dantel esnemiyor. Dikişe mayıs ayında başlamıştım, dar gelipte çare bulamayınca zaten havalar da ısınmaya başlıyor ben bunu giyemicem boşuna uğraşmıyım dedim ve öyle kaldı. İşin kötüsü 
İşe başladıktan sonra masabaşı monotonluğu, dışarda yenen öğle yemekleri ve akşam hazır gıdalara yönelme zorunluluğundan sonra ben tam 5 kilo aldım. Şimdi öldürsen sığamam :(( 

Neyse hırkaya geri dönelim giymeye giyemem atmaya kıyamam, fotoda pek belli olmuyor okadar güzel bir dantelki kumaşı heder etmiş olmak istemyorum naapıcam bilmiyorum. Umarım güzel bir fikri olan vardır?

16 Eylül 2013 Pazartesi

SLM

Merhabalaaaaaaaaar...
burada olmayı çok özledimmm ama ne kadar çok istesemde aktif bir şekilde burada bulunamıyorum nedense. birsürü mazeretim var; yoğunluk, yorgunluk, zamansızlık, teknolojik sebepler yada beceriksizlik :) hangisini kabul ederseniz artık :)))
şaka bir yana gerçekten çok yoğun bir tempoda çalışıyorum 3 ay oldu ama hala bünyem bu tempoya alışamadı. akşam trafiği yorgunluğumu 2ye katlıyor ve haşat bir şekilde eve geliyorum. bazen en azından sizin yayınladıklarınızı göreyim yorgunluğumu alır diye bilgisayar başına otursam da ikidebirde kendine kendine kapanan bilgisayarımla savaşmaya gücüm olmadığını farkedip pes ediyorum :( bilgisayarımın format zamanı gelmiş gene. aslına bakarsan çöpe atılma zamanı geldi de kıyamıyorum ben cici kızıma, çok şey paylaştık birlikte anılarımız var :) hatıralarımı çöpe atamam...

    Sanırım yaz aylarında olduğumuzdan ötürü hafta sonlarını da mesai yapar gibi dışarıda geçirdim hep buyüzden de ayrı olduğumuz zaman zarfında pekte üretken olamadım. tamam tamam itiraf ediyorum hiç üretken olamadım :))
Aslında çabalamadım değil ama nedense neye elimi atsam bitiremedim.  ya malzemem eksik kaldı yada hevesim ama hepsinde bir bahanem vardı :) aaaaaaa fikrim geldi; yarım kalan işlerim başlığı altında bir post dizisi yayınlayabilirim aslında. evet evet bu fikri sevdim :)
o zaman bir dahaki postum YARIM KALAN İŞLERİM-1 de görüşmek üzere diyor hepinize sevgilerimi gönderiyorum...