25 Şubat 2012 Cumartesi

BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM :)

B
ugün benim doğum günüm J
Gurbetteki 3. doğum günüm... Artık çok fazla koymuyor bu durum bana. İnsanoğlu işte herşeye alışıyor zamanla, oysaki ilk yıl ne çok içerlemiştim bu duruma. İlk yılım da blog yazıyor olsaydım hepinizi şaldır şaldır ağlatırdım burda J Geçenlerde elime geçti o gün birşeyler karalamışım bir A4 kağıdına;
Hissettiklerime dair...
Hüznüme dair...
Memleketime dair
Yalnızlığıma dair
Özlediklerime dair...
Zaaflarıma dair...
Umutsuzluğuma dair...
Beklediklerime dair...
Mutsuzluğuma dair...
Acılarıma dair...
Acizliğime dair...
Kasvetime dair...

        Hala gurbetteyim hala özlemlerim var ama bu denli yoğun yaşamıyorum artık. Her yara kabuk bağlıyor zamanla.  Yeter ki yaranı kanatma! Yolma kabuğunu, deşme, bırak iyileşme sürecine girsin. Ama unutma, yokmuş gibi davranma, yüzleşmekten kaçma, unutmaki mikrop kapmasın. Gözünde fazla büyütmeki daha derinlerde bir yerde başka bir yara daha açılmasın.

Gurbetteyim amaaa İstanbul güzel yer
Olumlu  “ama” larınızın olması güzel şey...
Hepinizin hayatında olumlu “ama”lar vardır mühim olan onları görebilmek!
Bardağın dolu tarafından bakabilmek güzel şey...
Bardaktan taşan son damlaları sabırla toparlayabilmek güzel şey... Herzaman beceremesekte ara sıra becerebilsek hayat hepimiz için daha güzel olacak belkide...

“İyiki doğdum” 

24 Şubat 2012 Cuma

SÜVETER BANDANA TAKIMI

B
u da cici yeğenime ördüğüm cici süveter ve bandana takımı. Örgüyü çok seviyorum ama en çokta tığ işini seviyorum heralde. Siz beğenir misiniz bilmiyorum ama yeğenim bunu çok beğendi, en çok ta bandanasını...
        Ama çantasını da istiyor haspam yandık J

Tığ işi bilenler nasıl yaptığımı anlamıştır zaten çok basit bir model ama işe yeni başlayıp çözemeyenler için şöyle kısaca nasıl ördüğümü anlatayım.

Süveter yapılışı:
8 zincir çekerek bir daire oluşturdum içerisine 3erli gruplar halinde 12 adet 3lü trabzan yaptım. Tabi her 3 tane trabzandan sonra 3 tanede zincir çektim böylece elimde kare bir parça oluştu. Sonra ip değiştirerek üst sıraya geçtim bu sıradada yine aynı işlemi yaptım üçerli gruplar halinde 24 trabzan yaptım. Son sırayı da yine aynı şekilde ama siyah iple yaptım. Böylece küçük motifim oluşmuş oldu. Böyle 48 motifi birleştirince süveterin gövdesini elde ettim. Sonrada askılarını ekledim. Bence kısa oldu ama haspam bööle istedi J

İNCİ ZERAFETİ


İ


ncileri sever misiniz? Ben bayılırım. Nedense çok asil gelirler bana. Genelde klasik bir görüntü verse de ben zenginlik kattığına görünümünüze kalite verdiğine inanıyorum. Klasik demek bir nevide vazgeçilmez demek değil midir? Tıpkı gardolabımızdaki siyahla beyaz gibi bir takı kutusunun vazgeçilmezi de incidir bence.  Tarihçesine gelirsek Dünya çapında asırlardır en çok tercih edilen kıymetli taşlardan biri olan inci; organik bir madde olarak diğer taşlardan ayrılır. Çağlar boyunca saflığın ve masumiyetin simgesi olmuş, bu sebeple de ideal bir evlilik hediyesi olarak kabul edilmiştir. “Ayın gözyaşları” olarak da adlandırılan bu taş, cennetin bulutlarından geçen meleklerin izine benzetilir. Geçmişte çoğu medeniyette, kalp hastalıklarına ve pek çok rahatsızlığa iyi geldiğine inanılmıştır. Aslına bakılırsa incinin ana maddesi olan kalsiyum karbonat, 
bugün de ilaç olarak kullanılmaktadır. 
Doğal süreçlerle ya da “kültivasyon” denilen suni yöntemlerle oluşur

Ben burada altın kaplama aparatlar kullanarak bu asil görünümü birazda zenginleştirmek istedim.
Sonuç benim hoşuma gitti siz nedersiniz?

   Satın almak için sepete ekleyiniz  J

22 Şubat 2012 Çarşamba

ÜÇÜNCÜ ŞAHSIN ŞİİRİ

                                                                               ATİLLA İLHAN

YEŞİM TAŞI KELEBEKLİ DOĞALTAŞ KOLYE KÜPE TAKIMI

JADE KOLYE
     Yeşim taşı ya da jade diyorlar bu taşa. Bu da rengi dolayısıyla pek bi hoşuma giden taşlardan biri. Doğal soft bir rengi var. Tatlı yeşil pastel bir renk. Doğal taşların şifaları olduğuna inanılıyor biliyorsunuz.




YEŞİM TAŞININ FAYDALARI
*Elde tutulduğunda ısınarak rahatlatıcı bir his verir.
*Aşırıya kaçan duygusallıkları dengeler.
*Zihinsel odaklanmayı gerektiren çalışmalarda yardımcı olur.
*İçiniz korku ve endişeyle dolduğunda huzur ve güven verir. Kişinin kendini zayıf ve güçsüz hissettiği anlarda yeşimi kalbinin üzerine koyması içini rahatlatır.
*Kendisini taşıyan kişilere akıl, cesaret ve adalet duyguları verir. Kazanılan başarının sonucunda insanın içinde doğabilecek olan kibir duygusunu engeller.
* Dengeli ve iyileştirici olan yeşil rengin etkisine sahiptir. Mücevher olarak özellikle konuşmacılar ve öğretmenler tarafından kullanılabilir.
YEŞİM TAŞI KOLYE


     Bu güzel taşları kelebeklerle kombinledim. Dikkat ettimde bu kelebekli 3. postum olacak zaten topu topu kaç postum var :D sanırım ben kelebek hastasıyım. Evet evet kelebek hastasıyım çünkü farkettimki 1-2 gün içinde yayınlamayı düşündüğüm bir desen transfer projem var ki o da kelebekli :)))
       Ama güzel hayvanlar dimi? Zarif, cazibeli, kibar, hashas, narin ayyyyyyynı ben :D şaka şaka her kadın kelebektir...


            Satın almak için sepetenize ekleyin :)))





19 Şubat 2012 Pazar

HAYALLERİNİZİ YÜKSEK TUTUN...


Bilim adamları pirelerin farklı yükseklikte zıplayabildiklerini görürler. Birkaçını toplayıp 30 cm yüksekliğindeki bir cam fanusun içine koyarlar. Altlarındaki metal zemin ısıtılır. Sıcaktan rahatsız olan pireler zıplayarak kaçmaya çalışırlar ama başlarını tavandaki cama çarparak düşerler.Zemin de sıcak olduğu için tekrar zıplarlar, tekrar başlarını cama vururlar.
Pireler camın ne olduğunu bilmediklerinden, kendilerini neyin engellediğini anlamakta zorluk çekerler.Defalarca kafalarını cama vuran pireler sonunda o zeminde 30 santimden fazla zıpla(ya)mamayı öğrenirler. Artık hepsinin 30 cm zıpladığı görülünce deneyin ikinci aşamasına geçilir ve tavandaki cam kaldırılır. Zemin tekrar ısıtılır. Tüm pireler eşit yükseklikte, 30 cm zıplarlar! Üzerlerinde cam engeli yoktur, daha yükseğe zıplama imkânları vardır ama buna hiç cesaret edemezler. Kafalarını cama vura vura öğrendikleri bu sınırlayıcı ‘hayat dersi’ne sadık halde yaşarlar. Pirelerin isterlerse kaçma imkânları vardır ama kaçamazlar. Çünkü engel artık zihinlerindedir. Onları sınırlayan dış engel (cam) kalkmıştır ama kafalarındaki iç engel (burada 30cm’den fazla zıplanamaz inancı) varlığını sürdürmektedir.Bu deney canlıların neyi başaramayacaklarını nasıl öğrendiklerini göstermektedir.
Bu pirelerin yaşadıklarına ‘cam tavan sendromu’ denir. Bir insanın gelebileceğine inandığı en üst nokta, onun cam tavanıdır. Cam tavanınız hayallerinizin tavan yüksekliğini gösterir. Kendini geliştir Bir şeyin imkânsız olduğuna inanırsanız, aklınız bunun neden imkânsız olduğunu size ispatlamak üzere çalışmaya başlar. Ama bir Şeyi yapabileceğinize inandığınızda, gerçekten inandığınızda, aklınız yapmak üzere çözümler bulma konusunda size yardım etmek için çalışmaya başlar

Dr. David J. Schwa

VİNTAGE YÜZÜKLER

Vintage yüzük            
         Vintage tarz vintage tarz nedir bu vintage tarz? birkac anlami olsa da (mesela şarap için üzümün toplandığı dönem)  son yillarda populer kulturde, en cok, "eski yillarda kullanilip saklanmis simdi baskasinin begenisine sunulan kiyafet, taki, sapka vs." anlaminda kullanilan kelime. 
             Basli basina bir tarzi sembolize eder. 1950'lere ve 1970'lere ait kiyafetlerin yeni cikan benzerlerinden cok daha anlamli bir tarz. 
Vintage yüzük
Kısaca İngiliz klasiği...
        İngilizlerin kültürü olsa da bizde de şuan çok beğenilen bir tarz. Vintage  tarz kadın figürünün ağırlıklı olduğu takılar. Mesela şu yüzüklere bir göz atın derim.

Bizimde 1950 ve 1970 ler arasındaki kültürümüz tarzımız fena sayılmaz aslında for example: öyle bir geçer zamanki dizisindeki Cemile nin kıyafetleri :)))

                Ayarlanabilir bu yüzüklere sahip olamak isterseniz  buraya   buraya  ve  buraya  tıklayabilirsiniz..
VİNTAGE TARZ YÜZÜK



ENGLISH HOME TAKI SETİ :)))))


ENGLISH HOME TARZI VİNTAGE TAKI
         
            Bu takımı yaptım sonra karşısına geçip seyrettim ve dedim ki bu takım english home vitrinine çok yakışırdı :))) O yüzden adını english home tarzı koydum bilmem siz bana katılır mısınız ama oradaki ürünler gibi çıtıpıtı çiçekli pek bir cici geldi gözüme.

           English Home nin tarzını çok seviyorum. Hep böyle çıtı pıtı minik çiçeklerler vintage esintileri olan ürünleri var. Mağazalarınının görselliği bile başka bir hoşluk.

          Ahşap boncuk üzerine çiçekli boyama yapılmıştır. Boncuklar ahşap olduğu için ürünüme organikte diyebilirim yaani. Hem cici hemide organik daha ne olsun :)) kolye küpe ve yüzükten oluşan bu cici seti alan cici kişiye cici günlerde kullanmasını diliyorum. 

                                                            
vintage tarzı organik takı seti
Ahşap boncuk




Bu cici kişi siz olmak istiyorsanız buraya tıklayınız...

MAVİ KELEBEK CAMDAN

mavi kelebek
          Bu kelebeği çok severek aldım. Öyle güzel bir ışıltısı var ki... Cam olduğu için yıllarca bu ışıltısını koruyacak ne mutlu ona :)) Bu aparatı çok severek aldım fakat bir türlü kombinleyemedim. Cam olduğu için üzerinde oynama yapamıyorum buda beni kısıtlıyor. Bir de sanırım yanında kullanacağım malzemeye karar veremiyorum. Boncuk hafif kalıyor altın rengi zincir çok yakıştı ama o da ince kaldı sanırım doğaltaş kullanmak en mantıklısı. Şuan elimde kaplangözü fena olmadı sanki zaten kahve-turkuaz uyumu daima hoşuma gitmiştir. Ama ay taşı gibi bir taş dahamı çok yakışır bilemedim. En kısa zamanda doğaltaş alışverişine çıkmam lazım kanımca. Tasarımın en sevdiğim yanlarından biri de alışveriiiiiiiiiş :)))))))