11 Ekim 2012 Perşembe

ÖDÜL :)


Bu benim ilk ödülüm. Bana bu ödülü veren sevgili Hayalci ye çok teşekkür ederim...
Ödül etkinliğini kimin başlattığını bilmiyorum bu ödülün amacı çok hoşuma gitti.
Amaç 200 izleyicinin altında olan blog sahiplerinin tanıtımını yaparak izleyici sayısını yükseltmekmiş ne hoş değil mi?
Blog açtığım günden beri bana en çok haz veren şey yayınlarıma aldığım yorumlar. Ne yazık ki sayıları pek bi az. ben bunun nedenini hep izleyici sayımın azlığına bağlamıştım. Belki bu ödül sayesinde izleyici sayım çoğalırsa yorumlarımda çoğalır ne dersiniz. Bakarmısınız nasılda hemen teşhisi koydum, belkide yaptıklarım çirkin olduğundan yorum almıyor dimi :)))))) neyse ben bu ihtimali yok sayıyorum ve diyorum ki izleyici sayım az ondan, tabi canım ondan ondan, dimi :)))))
Eveet gelelim fasulyenin faydalarına; bu ödülü aldığım için benim de izleyici sayısı 200 ün altında olan 5 kişiye bu ödülü dağıtmam gerekiyormuş.

İşte benimde ödüllendirmek istediğim 5 blogdaşım:

1) Sevgili heyyfi nin bloğu http://cayimtaze.blogspot.com/
2) Pınar'ın evi http://pnariko.blogspot.com/
3) Hayata dair http://bebegimlehayat.blogspot.com/
4) Sevgili http://nowacraft.blogspot.com/
5) Vee son olarak beni izlemese de :)))) yorumlarıyla yalnız bırakmayan sevgili şenaycığımın bloğu http://Biraz ondan biraz bundan 

Yorumlarıyla beni yalnız bırakmayan bu cici arkadaşlarımın bloglarını bir ziyaret edin, eminim beğeneceksiniz...

GERİ DÖNÜŞÜM PEÇETELİK


     Biliyorum artık bu senin dantelli çuval bezi olayından fenalık geldi diceksiniz ama inanın malzemem az kaldı biraz daha sabredin 1-2 şey daha anca kaplayabilirim :)))


Burada yaptığım kavanoz elbiselerimden ve burada yaptığım geri dönüşüm cips kutusu şekerliğimden sonra bir başka geridönüşüm projesi olarak yoğurt kutusunu seçtim. Kare şeklindeki yoğurt kutusunun tam peçetelerimin boyutunda olduğunu keşfettikten sonra onu da çuval beziyle giydirmeye karar verdim. Kutunun kenarındaki tırtıklı bölümü kesmek bir hayli oyalayıcı ve tehlikeli bir işti, plastik oldukça sertti ve tırtıklar çok sıktı neyseki parmaklarıma bir zarar gelmeden sağsalim bitirdim. Keşke yapım aşamalarınıda fotoğraflasaydım  ama çokta anlatacak birşey yok aslında kenarındaki tırtıkları kestim okadar :)


Aslında okadar diiil orada 2 yoğurt kutusu var. 1 tanesi çok alçak oluyordu anca dantelin hizasına geliyordu bende 2 yoğurt kutusunu iç içe oturtup arasına straforla destek yapıp kenarlarını yükselttim birde sağlam olsun diye kenarlarından silikonla sabitledim. Bilmem gözünüzde canlandırabildim mi?
Umarım beğenirsiniz hepinize mutlu günler...

10 Ekim 2012 Çarşamba

TAKI HAZIRLIĞI


Uzun zamandır takı yapmıyorum malzemelerim çürüyecek :)
Bende çıkardım baktım neler var diye elime bunlar geçti. 

Yapılmayı bekleyen kolye uçları , boncuklar, zincirler... Resimlerini bile bastırmışımda yapmamışım nedense. Gördüğünüz resimleri kolye ucu aparatlarının içlerine yerleştirmek için bastırdım. Parlak ve canlı olmaları için fotoğraf kağıdına basıyorum.Resim karanlık çıkmış ama :)


Bunları görünce resin kaplama yapasım geldi.
E gidiyimde yapıyım bari :)
2-3 güne anca kurur
Bitmiş hallerini göstermek üzere hoşçakalın....

9 Ekim 2012 Salı

İLK ELBİSEM :)


Evet sonunda ilk defa kendime bişey dikmeyi becerdim. Biraz derme çatma gibi oldu ama olsun oldu :)
oooh ne güzel havalarda soğumuşken cici bici bir yazlık elbisem oldu zamanlamam harika değil mi :)))
Aslında bunu bitireli baya oldu ama fotoğraflayamadım bir türlü. Düğündü, nikahtı, kınaydı birkaç tören vardı geçtimiz günlerde ha bugün giyerim ha yarın giyerim derken giymek kısmet olmadı bende yastığıma giydirdim naapalım.
















  sevdiğim bir elbiseyi kumaşın üzerine koymak suretiyle çıkardığımız kalıptan yaptık bunu. yaptık diyorum çünkü annemin gözetiminde oldu kalıp çıkarma işi. Sonrasında bol teğellerini aldırdı bana işkence eder gibi :) sonrasında annem yoktu gerisini tek başıma yapmak zorunda kaldım. 



















  Aslında yapmak istediğim elbise çiçekli olan modelin aynısıydı fakat prova esnasında üzerimde orasını burasını iğnelerken ay böylede güzel oldu ay böylede fena değil derken elbise tamamen değişiverdi. Askıdan büzgülü basit bir plaj elbisesi havasında olacakken kayık yaka, kolsuz, yakadan pileli şık bir elbise oluverdi bu değişiklikte hoşuma gitti. Sizce bu değişiklik nasıl olmuş? 
Ne yazık ki yastığımın vücut hatları olmadığı için elbise patates çuvalına geçirilmiş gibi kaba duruyor ama inanın göründüğünden daha zarif :)))







Dikişim son derece amatörce kabul ediyorum ve çizgili kumaş bir amatör için pekte iyi bir tecih değilmiş :) bütün hatalarını gösteriyor bunuda kabul ediyorum. Ama ilk elbisem bunu gözönünde bulundurup hoşgörün ;) nasıl olmuş?