9 Şubat 2012 Perşembe

PARMAKSIZ UZUN ELDİVEN YENİ TREND DİRSEĞE KADAR

Kışın ne yapılır? Tabiki örgüüüüüüüüüü. kışın en sevdiğim şeylerden biri örgü örmek. ama öyle kazaktı hırkaydı uzun süren işlere gelemiyorum sıkılıyorum. ben atkı öreyim şapka öreyim bere öreyim şal öreyim anca öyle yani. Dışarıda kar var çektim pufumu pencere kenarına, yaslandım kalorifere yağan karı seyrediyorum. nası canım örgü çakti nası canım örgü çekti :))) ama bi sorun var heryer atkı bere oldu koycak yer bulamıyorum. ne örebilirim dedim veee yeni bir trend çarptı gözüme parmaksız uzun eldiven. Parmaksız uzun eldiven nasıl örülür dedim olurmu olmazmı derken ortaya bu çıktı. önce çok sade geldi biraz süsleyeyim dedim sonrada çok süslü geldi ama hoşuma gitti kokoşmuyum neyim :)))  ilk deneme için fena sayılmaz ha ne dersiniz?
Parmaksız uzun eldiven
parmaksız eldiven
uzun eldiven
                                                                                                                                                                   
                                                                               
parmaksız uzun eldiven dirseğe kadar

YAPILIŞI:
gelelim bunu nasıl yaptığıma. parmaksız uzun eldiven nasıl yapılır nasıl örülür bilmiyordum öre söke ortaya bu çıktı ama doğru ama yanlış nasıl yaptığımı yazayım benim gibi hiç bilmeyenlere bir fikir olur belki.
malzemeler: 
alize klasik yün
3.5 numara şiş
ve ben :))
28 ilmekle başladım. 2-3 parmak olana kadar 2 ters 2 düz lastik ördüm. lastik bittikten sonra ilk 5 ilmeği haroşa sonraki 9 ilmeği düz örü  sonraki 10 ilmeği haroşa sonraki 9ilmeği düz sonraki 5 ilmeği haroşa olacak şekilde 2-3 parmak ördüm sonrasında 9ilmek olan kısmı 3 erli 3 parçaya ayırıp saç örgüsünü oluşturdum. istenilen uzunluğa gelince örgünün tan ortasından arttırmaya başladım. tekrar 2-3 parmak ördükten sonra arttırdığım ilmek sayısı 12-15 gibi bir rakama ulaşınca hepsini bir seferde kestim ve esksi gibi örmeye devam ettim böylece başparmağı kısmı oluştu. bitirdikten sonrada kenarlarından diktim ve başka bir renk ip ile sıkı iğne ve çiçek yaparak süsledim. dikkat etmeniz gereken şey diğer tekini yaparken simetrik davranmanız. yapmak isteyenlere kolay gelsin. ben yapamam ama istiyorum diyenlere ise pasajımda satışa sundum. Bu soğuk günlerde sıcacık kalmanız dileğiyle ;)

9 yorum:

  1. aramıza yeni katıldın sanırım.inş güzel dostluklar güzel paylaşımlar yaşarsın.ayrıca eldivenin çok şık olmuş çok beğendim doğrusu.ellerine sağlık.bana da beklerim.sevgiler AHLAM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet acemi bir yeniyim iyi dileklerin için teşekkür ederim hoşbuldum :)iade-i ziyaretine gelicem mutlaka :)

      Sil
  2. Çok güzel olmuş, dün bunun benzerini ve kısacığını gördüm bir yerde bir sürü para dedi satıcı :)Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler beğenmenize sevindim. demek küçücüğüne bir sürü para dedi ha desenize zengin oldum :)))

      Sil
  3. Eldiven harika olmuş, tebrikler. Bu arada tırnaklar da süper:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eldiven ustası birinin beğenmesi daha bi hoşuna gidiyor insanın teşekkürler :)))

      Sil
    2. Estağfurullah, utandım şimdi:)) Çok zarifsin, komplimanın için de teşekkür ederim:)))
      Sevgiler.

      Sil
  4. Bacım tırnakların ve bakımlı ellerin eldivenin önünü geçmiş.seni hiç böyle hayal etmiyordum (yazışmalarına bakarak).Şimdio ellerin sahibinide merak ettim.
    Şunuda merak ediyorum yanıtla emi;bu işler beceri gerektirdiği gibi parada gerektiriyor.bende biri varda öteki yok.yönelirsem ya hep örgü ya hep dikiş gibi ama yinede sınırlı.sorması ayıptır gaç gayme maaş giriyo sizin eve.go(n)can memnunmu bu gidişten

    YanıtlaSil

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥___ YORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER___♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥