21 Ekim 2012 Pazar

BAYRAMLIK ÇALIŞMALARI :)

  Henüz çok acemiyim malum, dergiden kalıp çıkarma işi şimdilik gözümü korkutuyor. hemde kağıdım yok neydiki onun adı :)) nerden alınır onu bilem bilmiyom tüüü :) bende önce kendi kıyafetlerimden kalıp çıkarmayı deneyeyim sonra bir sonraki aşama için dergiye geçerim dedim. 
Bunlar yapmaya çalıştığım bluzun aşamalarından kareler...



Böyle mi yapılması gerekirdi bilmiyorum, eviriyorum çeviriyorum hatta bazı yerleri tam kavrayabilmek için kalıbını almak istediğim bluzu söküyorum felaaan nerdeyse kör sinek gibi tamamen iç güdüsel yapmaya çalışıyorum işte. Bu işin erbapları görse nereleriyle güler bilemiyorum artıkın ama naapıyım bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp dimii? nasılda damardan bağladım :)))

21 yorum:

  1. Mülaj kağıdı...Eskiden kırtasiyelerde olurdu şimdi tuhafiye ve masrafçılar satıyor...parşömende olur ama yağlı kağıt gibi biraz sert olduğu için zorluk çıkarır...Bu arada dikiş böyle böyle öğreniliyor biraz dikip çokça söküp hatta ziyan ederek...azmini kaybetme yeterki...bol şanslar bol sabırlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hııııııh mülaj kağıdı çok yaşayın :)
      annem çok eskiden terziydi oda söylemişti bana kırtasiyede vardır diye ama bana tuhaf geldi; dikiş malzemesi-kırtasiye? kırtasiyeci benle dalga geçer diye soramadım :))
      dikişle ilgili söylediklerini duymak iyi geldi teşekkür ederim çünkü bende bolca söktüm :) her söküşte kendime söylenip duruyorum. zekamdan süphe etmeye başlamıştım :)))

      Sil
  2. Ben de dikiş işinden hiç anlamam onun için yaptıkların bana gayet normal ve başarılı göründü. :] Bluzunun son aşamasını da mutlaka paylaş merak ettim, takipteyim. :]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim gaza geldim şimdi hemencik bitiririm :)
      bayramdan sonra ilk işim bitmiş halini paylaşmak olacak kısmetse ;)

      Sil
  3. Kolay gelsin. Beni çok aşan konular olmakla birlikte dikiş işlerinden anlamayı isterdim. Ellerine sağlık şimdiden. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç öyle düşünme sevgili heyyfi. anlamayı istemen anlayabilmek için gerekli en önemli unsur bence. başarmak istedikten sonra tek yapman gereken bu işe soyunmak haa bide yılmamak :))
      mükemmel işler çıkaramayız belki ama derme çatmada olsa giyilebilecek şeyler yapmayı başarabilip "Bunu ben yaptım" demenin hazzını yaşabiliriz gibime geliyo...

      Sil
  4. Kolay gelsin, öğrenmek için bir yerden başlamak lazım. Keşke, yakası fırfırı olmayan basit bir tişörtü kalıp gibi kullansaydın.İki kat kumaşın üstüne koy. Kaymaması için birkaç yerinden iğnele, her taraftan 2 cm etekten 5-6 cm dikiş payı bırakarak kes ve dik.
    İçinden gelip başladıysan başarırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet keşke daha basit bir kalıp seçseydim bu v yaka beni çok zorladı üstelik kumaşta saten oluncaaa isyanlardayım şuan :)
      Halbuki ben satene tövbeliydim dikişte :) ama herşey doğaçlama gelişti,planlamamıştım...
      tavsiyelerin için teşekkürler...

      Sil
  5. genede tebrik ederim sizi ve azminizi bir iki güne kadar açıklamalalı bluz dikimini koyucam post olarak belki size bir faydası olur sakın yılmayın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim mutlaka faydası olacaktır takip edicem :)

      Sil
  6. seni bu işlerde çok iyi görüyorummm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım gel sanada bayramlık yapmaya çalışalım :)

      Sil
  7. Valla bir kalibina birde sectigin kumasa(saten:) bakinca bi kizda cevher var dedim, basarir bu:))
    Hadi bakalim kolay gelsin, takildigin yer olursa seve seve yardimci olmaya calisirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy bu iltifatla nası mutlu oldum şimdi anlatamam :)
      bu gazla başarmam şart oldu teşekkür ederim sevgiler...

      Sil
  8. Masallah eliniz yatkin buislere!! Insan yapici olunca çok degisik seyler üretebiliyor.

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederim böyle düşünmenize sevindim... böyle yapıcı yorumlar gelince daha bir motive oluyor insan...

    YanıtlaSil
  10. :)))))))))) benmiiiiii teşekkürederim ihya oldum teveccünüz efendim :D

    YanıtlaSil
  11. yeni çalışmalarını bekliyoruuuum hanii :)))

    YanıtlaSil
  12. ayy canım benimmm sağol ööle bekliyorum falan diyince duygulandım bak :) bende yokluğumu farkeden varmı diyodum. Bunları yaptım bitirdim bayramdada giydim fakat fotoğraflayıp koyamadım. zatende birden kış geldi şimdi koysam abest olur dedim :) Şuandada fotomakinem bozuk hiç bişey yayınlayamıyorum zaten bu aralar pekte bişey yaptığım söylenemez kendimi ders çalışmaya adamaya çalışıyorum :))

    YanıtlaSil

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥___ YORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER___♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥