19 Şubat 2013 Salı

http://anlatimlimodeller.com/

Bu sıralar bir çok blogta anlatımlımodeller.com sitesine karşı sitem içeren yazılar görüyorum...
Sitenin yaptığı doğru mudur yanlış mıdır bilemem...
Çoğu kişi iznim olmadan ürünlerimi yayınlıyorlar şeklinde serzenişte bulunmuş ve kızmış ama
Sanırım bu biraz da bakış açısına bağlı,
Ben kızmadım...


Evet site benimde ürünlerimi yayınlamış ama; 
- Kendi yaptığı birşeymiş gibi sunmamış sonuçta...
- Kaynak göstermeme gibi bir durumda yok ortada...
- Ürünlerim üzerindeki logomu silmemiş...
- Kendine ait cümlelerle sergilememiş...
- Gelip bloğumdan almamış ki ürünlerimi...
- Benim kendi isteğimle koyduğum genel bir sayfadan alıp yine genel bir sayfaya koymuş
- Üstelik bloğuma link vermiş...

Bilmiyorum benmi yanlış düşünüyorum ama bence kızılacak bir durum yok ortada. Bilakis ben memnun oldum. Bu kayıtlar onmarifet sitesinden alınmış, kızması gereken tek merci o bence...
 Benim onmarifette yani umuma açık bir platformda sergilediğim (ki özel olsa sergilemezdim) şeyleri kopyalayıp yine benim adım altında umuma açık başka bir platformda sergileyene ben ancak teşekkür ederim :)

Ayrıca çoğumuz ilginç bir tasarım gördüğümüzde "bakın kızlar ne buldum, yapılışı burada,kaynak burada" şeklinde şeyleri link vererek yayınlamıyor muyuz? Gerçi bu kaynak gösterdiklerimiz hep yabancı siteler oluyor. Keşke onları paylaşıp duracağımıza kendi insanımızın yaptıklarını birbirimize tanıtıp paylaşsakta Türk kadınının emeğini yüceltsek... 

21 yorum:

  1. evet marifete daha çok zararı var, marifet editörlerinin düzeltip yayınladığı yazıları hiç uğraşmadan yayınlıyorlar. senin blogun linki vermişler neyseki oradaki trafik senin bloguna geliyor. benim de bir kaç örgü işim var, ama ben kafaya takmadım.ben ördüm demelerinden iyidir.reklamlardan para kazanıyorsa bu site kolay yoldan para kazanmanın yolunu bulmuş. çünkü çoğu site yazı yollayanlara para veriyor. bu sitenin de ürünlerini yayınladığı kişilere para vermesi lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım onmarifete daha çok zararı var bize ise faydası var diyebilirim :)

      Sil
  2. Ben de tesadüfen bir-iki gün önce gördüm siteyi.
    Daha doğrusu tesadüf te değil, blog istatistiklerimde bana trafik gönderdiğini görünce girip baktım.
    Dediğin gibi 10Marifet sitesinde yayınlanan içerikleri, çekip yayınlayan bir site. 10Marifetin klonu gibi düşünebiliriz. Bu durum teknik açıdan bilmiyorum ama, görünüşe bakılırsa aslında içerik sahiplerinin faydasına gibi görünüyor. Çünkü yazıyı görüp beğenenlerin isterlerse ziyaret edebilmeleri için linkler aktif... Bu da ekstra trafik demek.

    Sitenin amacı da muhtemelen sağlayacağı trafikten gelir elde etmek.

    Buna benzer bir site daha vardı ama adını hatırlayamıycam şimdi, o blog sahipleriyle anlaşarak doğrudan içeriklerini çekiyor.
    Sonuçta blogun bir nevi reklamı yapılmış oluyor. Kimse yapılan işe kendi imzasını atmıyor bunu yaparak. O bakımdan kabul edilebilir belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım katılıyorum...
      trafikte benimde dikkatimi çekmişti ama bakmamıştım...
      benim dikkatimi çeken şey ise bazı eski yayınlarımın neden bu aralar fazla tıklandığıydı? biranlam veremiyordum meğersem bu siteye eklenmiş oradan tıklanıyor :)

      Sil
  3. baktım şimdi benim de yazım var kızmadım niye kızayım, blogumun linki var çünkü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevindim :)
      yoksa bende tuhaflık olduğunu düşünmeye başlayacaktım :) genelde herkes kızmış çünkü...

      Sil
  4. Yine de keşke izin alma nezaketinde bulunsalardı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen bu duruma çok takmışsın anlaşılan sevgili terzi mankeni.
      üzülme canım bukadar bulunur bi çaresi...
      bak aşağıda o siteden kopyaladığım yazıyı gönderiyorum sana. bu yazıya dayanaraktan kendine ait olan şeyleri kaldırtabilirsin...
      üzülmektende vazgeçersin anlaştıkmı :)

      Eger blog sahibi kendi yazılarını bu platformda yayınlatmak istemez ise ”Şikayet et” linkini kullanarak kendi blog yazılarının tamamını kaldırabilir.
      Blog sahibi yazılarının burada yayınlanmasını istemez ise ve şikayet sayfasını kullanarak bize mail yolladıgı halde ”anlatimlimodeller.com” yazıları 7 gün içinde kaldırılmaz ise blog sahibi yetkili mercilere şikayetde bulunabilir.Bunun için şikayet sayfasını kullanarak öncelikle uyarı yapmalıdır.

      Sil
    2. Haklısın söylediklerinde,ama ornitorenkhandmade alttaki yorumda tam da duygularımın tercümanı olmuş :)

      Sil
  5. aynı site benimde yazılarımı yayınladı ve bloguma yönlendirme linki olduğu zaman wordpress hemen yorum onayı gibi onay istiyor ben onay vermedim ama onay vermesemde zaten link çalışıyor ve siteden yönlendirme zaten oluyor wordpressin yaptığı sadece linkiniz burada paylaşıldı diye haber verme gibi birşey. onay vermeme nedenim kızmaktan kaynaklı değil site hakkında ne düşünüyorum bilmiyorum, sadece sitenin neden 10marifet ten yazı kopyalayarak paylaşımda bulunduğunu merak ettim hakkımızda kısmına bakıldığında yazılar modameleklerinden alıntı diyor ama 10marifetten bahsetmiyor,isterseniz başvurun yazınızı kaldırtın diyor. ben başvurup yazı kaldırtmaktansa yazı hazırlayıp yayınlatmayı tercih ederdim tepkilerin nedeni bu sanırım habersiz bir şeylerin olması. keşke benzer bir site tabanı oluşturup üyelerin yazı girmesini sağlasalardı sonuçta hepimiz başkalarına ulaşmak için yazı yayınlıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha evet gördüm canım modameleklerinden alıntı diyor...
      işin garibi moda melekleri sitesinde de aynı açıklama yazısı var bende anlayamadım... 2 sitede onmarifetin çıkarmış :)))
      sitede sizde gönderin diye bir bölümde koymuşlar galiba kendimizde yayın girebiliyoruz canım...
      wordpress in linkine dair uyarı vermesi ne hoşmuş, yorum cevap takibide var sanırım... güzel özellikler bendemi geçsem? bazıları geçtiğine pişman olduklarını söylüyorlardı sen memnunmusun?

      Sil
    2. ben blogcu ve blogspotu kulandım daha önce hatta blogspot hala aktif ama wordpresse taşınma yazımı girip bir daha blogu güncellemedim. ben wordpressin yönetim panelini aslında ciddi anlamda beğeniyorum neden bilmiyorum bana daha kolay geliyor. birde küçük farklar var aralarında blogspotun normal özelliklerde vermediği kullanıcının oraya buraya eklediği kodlarla kullandığı özellikleri veriyor. mesela kategoriler dışında sayfalar oluşturmak gibi. benim blogun üst kısmına bakarsan orada hakkımda vs gibi ayrı ayrı sayfalar ekledim blogspotta bunu yapanlar var ama ekstra kodlar bulup biryerlere ekliyorlar falan benim zamanım blogla uğraşmak için çok kısıtlı 8-5 çalışıyorum akşam dikiş dikiyorum ve yemek bekleyen bir eş, bir çocuk, iki kedi ve sürekli dağılan bir ev var. izleyici olmak wordpresse çok zormuş öyle diyorlar ama ben izleyici sayımın az olmasından rahatsız değilim. zaten spesifik ilgi alanlarım var pazen, elf elbiseleri, keçe broşlar google aramalarıyla zaten siteye gelen ziyaretçi sirkülasyonu mevcut. birde sevdiğim arkadaşlarım yalnız bırakmayıp yorum bırakıyorlar daha ne isteyeyim. konuyu çok dağıtsam da wordpressten bir blog açıp yayına girmeden kontrol panelini gözden geçirip beğenirsen yazılarını zaten oraya aktarabilirsin hatta iki platformu aynı anda götürebilirsin bunu yapanlarda var

      Sil
    3. blogcuyu bende denemiştim ama hiç beğenmemiştim. bilmiyorum belkide ben beceremedim ama çok karışık geldi bana. blogspot blogcuya göre çok daha güzel...
      wordpressi merak ediyorum gerçekten açıklamaların için saol canım. dediğin gibi takipetmesi zor oluyor, ben seni nereden takip edeceğimi bulmak için baya bakınmıştım :) tanımadığım biri olsaydın okadar bakınmaz çıkar giderdim doğrusu.
      ama dediğin gibi az olsun öz olsun...

      Sil
  6. Telif hakkı oldukça hassas bir konu. Bu hakkı ihlal etmek bir suç ve oldukça ağır cezaları var. Hemen hepimizin blogunda kendimize özel çalışmalar var. Bunları başka sitelerde yayınlama özgürlüğü de bize ait. Kim bu insan?. Bu şekilde sayfa çalarak (İzinsiz ise çalmaktır bunun adı) iyi bir arşiv oluşturuyor. İleride bize özel çalışmaları bir başkasının patenti altında seri olarak imal edilmiş görürsek buna şaşırmamalıyız. Şu anda en çok tıklanan ürünlerin saptanıp bir firmaya satılmayacağının garantisi var mı? Bu hiç güzel bir şey değil. Umarım bu tutumunda ısrar etmez. Her kimse bu kişi, bizim iznimiz olmadan ürünlerimizi yayınlamak yerine, Yazar Cafe gibi, 10 marifet gibi üretenin izniyle davransaydı bu tepkiyi çekmezdi. Beni sinirlendirdi bu durum doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediğiniz gibi telif hakkı oldukça hassas bir konu siz de kızmakta haklısınız sonuçta...
      benim kızmayış nedenim ürünlerim direk bloğumdan alınıp sergilenmediği içindir. ben daha genel bir kitleye ulaşmak için ürünlerimi onmarifette sergilemiştim. bloğumdan başka yerde yayınlanmasını istemeseydim oraya koymazdım sonuçta. bu sitede benim on marifette yaptığımın aynını yapmış sonuçta. kızmayış nedenim budur. haaa ben onmarifette yayınlamamış olsaydım, bu sitede gelip direk benim bloğğumdan alıntı yapsaydı o vakit bende kızardım...
      ama dediiğiniz gibi hassas ve şahsi bir konu kızmakta sonuna kadar haklısınız... ben sadece fikrimi beyan ettim sevgiler...

      Sil
  7. bende kızmadım gülsüm ablam çok doğru yazmış ama çok kızamadım bende işte.ben yaptım gibi bişeyler yazmamış.saadet hanımın bloğunada biraz evvel yazdım benzer bir yorum .sonuçta back link gibi bişey.adres vs hepsi yazıyor orada.bendende bir sürü ürün vardı.benim ikinci bir bloğum var burada buldum tarzında şeyleri yayınlıyorum ama blog sahibine yazıyorum ve mutlu oluyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gülsüm abla etik açıdan çok doğru söylüyor, pek çok kişinin kızdığı gibi haklı...
      ama arada bizim gibi kızmayanlarda çıkıyor işte olsun hayat paylaşınca güzel :)

      Sil
  8. ben de kizmafim ancak bor sorulmasi gerekirdi diye dusunuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. site kapanmış :)
      nasrettin hoca hesaabı yorgan gitti kavga bitti :)

      Sil
  9. ben de size katılıyorum, sonuçta blogspot'ta bişey yanlıyorsak bunu herkese açık yapıyoruz, bize silah zoruyla gel burada ürünlerini sergile demediler, kaynak gösterildiği sürece bence de sakıncası yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama şikayetler işe yaramış site askıya alınmış muhtemelen kapatılacak...

      Sil

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥___ YORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER___♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥