18 Nisan 2013 Perşembe

DANTEL

DANTEL

Bundan önceki yazımda paylaştığım kuşlu çantamın altından görünen dantelin modelini daha yakından görmek isteyenler olmuştu. Bu postu onlar için yayınlıyorum. Resme zoom yaparak ayrıntıları görebilirsiniz. Örmeyi bilenler için gayet kolay, göbekten başlanarak döne döne örülüyor. Ben ortaokula giderken annem ve babannem zorla dantel ördürürlerdi bana. Kız dediğinin çeyizi olmalıymış :) her yaz tatilinde tutuşturulardı tığı elime. Neyse Allah razı olsun öğretmişler. Şimdilerde öyle herkes bilmiyor dantel örmesini. Ama yinede eziyet eder gibi zorla yaptırmasalardı :)
Neler neler yapmışım geriye dönüp bakınca inanamıyorum. Evlenirken ördürdünüz bunları bana zorla dantelin modasımı kaldıki naapçam ben bunları diye söylendim durdum ama hiçbirini de anneme bırakmadım topladım geldim :) iyikide bırakmamışım şimdi dantel pek bi moda. Örtü olarak kullanmasamda başka başka alanlarda değerlendirebilirim. Bluzlere aplike yaparım, kolalar vazo, tabak vs yaparım olmadı kasnağa geçirir duvara asarım dimi :)
Ben bu resimdeki örtüden 4 tane yapmışım. hey gidi günler hey. şimdi 1 tane yap desen gö(z)üm yemez. 
Tabi ozaman herbirini anca bir yaz tatilinde yaptığımdan hiçbirinin boyu birbirini tutmuyor :)) 

8 yorum:

  1. Hey allahim yaa bende kendimi tek sanirdim bu zorlama konusunda:)) Ben dantel yatak ortusu ormustum. Simdi bakinca bende bunu aptalken yapmistim, simdi akillandim satin aliyorum diyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tek değilsiiiiiiiin bende madurum :)))
      waaaw yatak örtüsü haa yok beni okadar zorlamadılar ama ördüklerimi birleştirsem yatak örtüsü olur heralde hehe

      Sil
  2. annemim zoruyla mutfak takımı örmüştüm tam iki yaz boyunca, 6 metre masa örtüsüne kadar :) seni iyi anlıyorum, ama düşününce o günlerde kıymetliydi danteller, herkes birbirinden motif alırdı. gittiğimiz yerlerde annem bazen çaktırmadan bakardı nasıl yapmışlar diye :)


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet herkes birbirinden model alırdı. ben hiç istemezdim modelimi vermeyi o yüzden bunu örerken her yere götürmezdim :)))))
      wooww 6 metre masa örtüsümü maşallah diyim senin baskın benimkindende çokmuş anlaşılan :)

      Sil
  3. fuarda arkadaşım şaziyle birlikte ortağız.o dantellerden yapılmış tepsiler getirmiş.bunları tepsiye çevirebilirsin çok güzel olurlar(nacizane.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam olarak gözümde canlanmadı nasıl bişey olduğu ama benim o şekil bir tepsim vardı iyi aklıma getirdin yayınlarım bir ara :)
      teşekkür ederim canım fikrin için...

      Sil
  4. vayyy sen de ne cevherler varmış maşallah muhteşem bir şey bu !!
    ben mümkün değil dantel ipiyle öremem, hem de böyle harika bir motif !!
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim beğenmene sevindim filizcim. ozamanlarda herkes yapıyordu bende ittirile kaktırıla yaptım işte. yünlerden sonra dantel ipi incecik geliyor insana yapması zor gerçekten hele benim gibi tembellere daha bi zor :) bazılarına bakıyorum fırt fırt yapıyorlar. benim elim ağırdır. deliğe batıcam diye az saplamamışımdır orta parmağıma tığı :))
      yalnız rica edicem şekerim motif deme bozulur yoksa:) kendisi 30 a 30 ebatında kocaman bir örtüdür lütfen yani :)))

      Sil

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥___ YORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER___♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥