4 Nisan 2013 Perşembe

PORTFÖY ÇANTA / CLUTCH



Valide sultanlarıma çanta yaptım nasıl olmuş?
Ne zamandır onlara birşey yapmak istiyordum ama bir türlü karar veremiyordum...
Hazır havalarda bozmuş ve tekrar eve tıkılmışken birşeyler yapayım dedim. Daha öncede çanta yapmıştım ama o çapraz askılı büyük birşeydi. Bu tarz çantayı ilk defa diktim. Zira hiç kullandığım bir tarz değil. Fakat dikince niyeyse bu tarz çok hoşuma gitmeye başladı. En kısa zamanda kendime ve kız kardeşimede dikeceğim. Tabi onlar biraz daha genç işi olacak :) kumaşlarıma bayılacaksınız ama vermeeeeeem :)))
Bu tarz bir çanta dikmeme ilham veren sevgili yasemin oldu. yapım aşamalarını çok güzel anlatmıştı...
Ben elimdeki malzemeleri değerlenrirerek yaptım. O yüzden onunkiler kadar güzel olmadı. Mesela fermuarlar; çok eskidiği için geçenlerde atmak zorunda olduğum çizmelerimden :))) çizmeleri attım ama fermuarlarını atmaya kıyamadım  haha...
İç cebini artık giymediğim kumaş şortumdan yaptım :) bir nevi geri dönüşüm sayılır dimi :))
Elimde kapitone yoktu ama çok sert ve tok duran döşemelik kumaşlarım vardı iç astar olarakda onları kullandım. bu sayede kalıp gibi durdular...
Fakat fermuar dikme aşamasında sıkıntı yarattı döşemelik. kenarlarını kıvırınca ee 2 kat kalın döşemelik 2 kat çantanın kumaşı 1 katta fermuar oldumu 5 kat makineye sığmadı. tıkıştıra tıkıştıra diktim :) neyseki iğnem kırılmadı...
Yanlarında birer kesecik yaptım. Gözlük mözlük ıvır zıvır koyarlar, hemde takım gibi şirin oldu...

23 yorum:

  1. pek güzel olmuş, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Güle Güle kullansınlar bir örnek çantalarını Canım :) Hem geri dönüşüm hem de şık olmuş onlar için :) Genç olarak ben kullanır mıyım azcık daha çiçeli böcekli olsa daha iyi olur diye düşündüm.KAardeşin ve kendine sakladığın kumaşları da merak ettim bekliyorum canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. farklı şehirlerde oldukları için aynı model olmaları sorun olmaz diye düşündüm. hem onunki daha güzelmiş diyemezler :)))
      genç var genç var sen gencinde gencisin çiçek böcek yakışıyor sana :) teşekkür ederim canım...

      Sil
  3. ne güzel hediye bunlar.harika olmuş canım.kendime niyetlendim ama marifet sıfır işte.ellerine sağlık canım. dur bende bir tane yapayım.hiç yapmadım ama kolaydır sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim beğenmene sevindim canım. sendemi marifet sıfır haha güldürme beni. yap tabi niye yapamayasın becerikli hatunsun :)
      hem yeni fikirler lazım bana bakalım seninki nasıl olacak çabuk yap :)

      Sil
  4. ellerine sağlık eminim çok makbule geçecek sevdiklerin için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) aslında anneler günü için düşündüm ama o güne kadar bekleyemeyeceğim sanırım :) tepkilerini merak ediyorum umarım beğenirler...

      Sil
  5. Buaralar bende Pörtföy arayışları içindeydim yazını görmek iyi oldu...Çok kullanışlı olmuş,İyi günlerde kullansınlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa sendemi dikeceksin? arayış içindeysen güzel modeller bulmuşsundur merak ettim şimdi:) ben pek araştırmadım öylece diktim.
      teşekkür ederim...

      Sil
  6. Durtmeler ise yaramis:)) Acaba o danteli koymasamiydin:( Sanki daha sade, daha chic duracakti. Ama tabi belki anneler dantelli sever degilmi? :)) Sanki bana diktin de soyleniyorum iste:)) Ben ilk diktigimde fermuara cesaret edememistim, sen harika basarmissin bu isi. Icimden birses bunun devami sahane gelecek diyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yook o dürtmeler başkaaa :) ben şöyle deriden felan çanta gibi çanta yapmaktan bahsetmiştim yoksa böyle kumaş çanta daha öncede yapmıştım. bunlar çantadan sayılmıyo gözümde :)
      yaa danteli beğenmedinmi? sana dikmedim tabiki ama olsun fikrini açıkça söylemen hoşuma gitti canım teşekkürederim. aslında banada koyarken abartı gibi geldi ama koymadan öncede çok yalın duruyordu. nasıl desem dikdörtgen bir kumaş parçası gibi :)
      hani senin yaptığın siyah deri çantayı düşün, gözüne aksesuarsız ne kadar yavan gelmişti? banada öyle oldu sanırım. gerçi benim kumaş desenliydi ama yinede yavan geldi işte. bunlar bir yana birde ben danteli çok seviyorum galiba :) eşimi kandırmaya çalıştım: "bak pazardan annelerimize bunları aldım" diye. daha eline bile almadan
      "sen yapmışsııııııın" dedi.
      "nerden bildim" dedim.
      "eee imzanı atmışsın" dedi.
      "neymiş benim imzam" dedim.
      "danteeeel" dedi :)
      sonra düşündüm evet yaptığım çoğu şeye dantel ekliyormuşum ben farkında değilim :))))

      Sil
    2. Ay sen cok yasa emi? :) Guldurdu aksam aksam esinle dialogun:) Bak demekki bende tanimisim imzani. Tabiki zevk meselesi hayatim, bu ara benim elbiselerin yakasindada gorebilirsin danteli.:) Eger kendine ve kardesine yapacagim cantalarin kumaslarida desenli ise bence dantel koyma:) Gozluk, mozluk:) icin olana olabilir ama onlar biraz kokos olsunlar:))

      Sil
    3. hehe yok onlara koymıcam zaten merak etme :)))

      Sil
  7. çok güzel olmuş.bi makine alamadım ki dikeyim : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım :)
      gönlüne göre bir makinen olur inşallah, daha güzellerini yaparsın :)

      Sil
  8. şirinden öte şık olmuş!valide sultanların çook hoşlarına gidecek.ve akıllı seçim her ikiside aynı desende:)detaylar ve kullandığın malzemelerde yaratıcısın.bravo.ellerine sağlık canım.sultanlar güle güle kullansın .kendine ve kızkardeşine yapacağın çantalarıda merak ediyorum.hayırlı cumalar canım ve sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy şıkmı buldun canım teşekkür ederim. inşallah onlarda beğenir. evet ikiside aynı kıskanamıcaklar :))
      ay çok güzel şeyler yazmışsın canım teşekkür ederim sana da hayırlı cumalar...

      Sil
  9. merhabalar sitenizi tesadüf eseri buldum ve çok beğendim hemen izlemeye aldım bu arada bende sizi beklerim
    www.kendimceseyler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Vallahi bir yerlere tıkladım ama oy gitti mi gitmedi mi bilemedim.. (^_^)

    YanıtlaSil
  11. en fazla üç oy hakkımız var herhalde, ikisi sende saklı xMadamcım başarılar dilerim.. (^_^)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim tatlıcadım tıklayan parmakların dert görmesin :)

      Sil

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥___ YORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER___♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥