9 Ekim 2012 Salı

İLK ELBİSEM :)


Evet sonunda ilk defa kendime bişey dikmeyi becerdim. Biraz derme çatma gibi oldu ama olsun oldu :)
oooh ne güzel havalarda soğumuşken cici bici bir yazlık elbisem oldu zamanlamam harika değil mi :)))
Aslında bunu bitireli baya oldu ama fotoğraflayamadım bir türlü. Düğündü, nikahtı, kınaydı birkaç tören vardı geçtimiz günlerde ha bugün giyerim ha yarın giyerim derken giymek kısmet olmadı bende yastığıma giydirdim naapalım.
















  sevdiğim bir elbiseyi kumaşın üzerine koymak suretiyle çıkardığımız kalıptan yaptık bunu. yaptık diyorum çünkü annemin gözetiminde oldu kalıp çıkarma işi. Sonrasında bol teğellerini aldırdı bana işkence eder gibi :) sonrasında annem yoktu gerisini tek başıma yapmak zorunda kaldım. 



















  Aslında yapmak istediğim elbise çiçekli olan modelin aynısıydı fakat prova esnasında üzerimde orasını burasını iğnelerken ay böylede güzel oldu ay böylede fena değil derken elbise tamamen değişiverdi. Askıdan büzgülü basit bir plaj elbisesi havasında olacakken kayık yaka, kolsuz, yakadan pileli şık bir elbise oluverdi bu değişiklikte hoşuma gitti. Sizce bu değişiklik nasıl olmuş? 
Ne yazık ki yastığımın vücut hatları olmadığı için elbise patates çuvalına geçirilmiş gibi kaba duruyor ama inanın göründüğünden daha zarif :)))







Dikişim son derece amatörce kabul ediyorum ve çizgili kumaş bir amatör için pekte iyi bir tecih değilmiş :) bütün hatalarını gösteriyor bunuda kabul ediyorum. Ama ilk elbisem bunu gözönünde bulundurup hoşgörün ;) nasıl olmuş?

4 yorum:

  1. Bir yerden başlamak lazım ve ilk iş için gayet güzel olmuş. Ellerine sağlık, iyi günlerde giy.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim :) evet bir yerden başlamak lazımdı sanırım başladım yeni dikişlere soyundum bile :)

    YanıtlaSil
  3. bende dikişte yeniyim. benim ilk yaptığım maalesef güzel olmadı. ama senin ki süper olmuş. eline sağlık...

    YanıtlaSil
  4. yok öyle deme seninkinide gördüm şimdi istediğin modeli yapamamışsın ama ortaya farklı bir model çıkmış olsun ortaya bişey çıkmışya. tecrübeli olduğu halde kumaşı heder edip çöpe atanlarda var. insanız illaki hatalarımız olacak ama yılmıcaz :) benimkini beğenmenede çok memnun oldum bunu duymaya ihtiyacım vardı :)

    YanıtlaSil

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥___ YORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER___♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥