20 Şubat 2013 Çarşamba

KIŞLIK YEŞİL ELBİSEM


Bitirdim :)
Öncelikle poz verme özürlü olduğum için özür dilerim :)) Ellerimi kollarımı nereye koyacağımı şaşırmışım nitekimde koyamamışım biyere, duruşlara bak 5 yaşında kız çocuğu gibi. Eşimi fotoğraf çekmeye ikna edebilmek için çirkin poz vereceğime söz vermiş bulundum, başarmışım :))


Buradaki postumda çizim ve kalıplarını gördüğünüz elbisem işte bu. Acemiliğin verdiği heyecanla, acaba giyilebilecek mi, bişeye benzeyecek mi derken bitti sonunda...
Harbi harbi kışlık bir elbise oldu. Bu kumaş bu modele olmadı :( aslında hata bende bu kumaştan değil bu model hiçbir model elbise olmazmış kanımca. Kaşe kumaştı kullandığım yani bildiğiniz manto kumaşı... Tecrübelilerden yanıt istiyorum kaşeden elbise olur mu? Keşke başka bir kumaşla yapsaymışım ne biliyim bi kaba oldu sanki çobanların sırtındaki şey gibi :( 
Halbuki dergideki mankenin üzerinde ne kadarda zarifti... Mankenin zarifliği olsa gerek :))) Gerçi dergi kumaş önerisi olarak jarse demiş, ben gitmiş kaşe kullanıyorum :)) ağlarım işte böyle sonunda...

Bu model için vücuda güzel oturuyor demişlerdi ama benmi beceremedim bilmiyorum oturmadı benimkisi. içinde kayboldum, kumaşın kalınlığıda ayrı bir kabalık verince hiç hoşuma gitmedi. Durum böyle olunca bende arkasına 2 pens koymak zorunda kaldım. Orjinalinde sadece önünde gördüğünüz çapraz pensler vardı. Hiçte böyle pens görmemiştim haa hoşuma gitti yan yan :)
arka pensleri atınca biraz daha iyi oldu, ilk hali odun gibiydi...

Birde modelde kollar kısaymış. kolların kısa duruşunu sevmedim kalıba göre kesincede kısa kaldı. bende çareyi ucuna dantel koymakta buldum, yoksa kokoşluğumdan değil yani :) ama hani beğenmedimde değil yani :) aynı renk dantel çorabımla pek bi yakıştı sanki :)

    Neyse sonuç bu yani. Bu benim dergiden kalıp çıkararak diktiğim ilk elbisem. İlk denemeye göre fena sayılmaz dimi? en azından çöp olmadı, ütüleyince belki 1-2 kere giyilebilir. Ne utanmazım ütüsüz ütüsüz giymişim bide gösteriyorum. Aslında utanmaz değilim çok utandım şimdi ama itiraf ediyorum tembelim :) Neyse umarım 2.de daha başarılı olurum...

47 yorum:

  1. ee kaşe kumaşın duruşu böyle olur. deneyim böyle bir şey, deneye deneye hangi kumaştan ne model olur ,nasıl durur uzman olursun.
    ilk deneme için süper olmuş. dantel kollarda güzel durmuş. jarse daha dökümlü ve esnek bir kumaş olduğu için vücudunu sarardı.likralı esnek ve dökümlü kumaşlar elbisede daha güzel duruyor.
    sağlıkla giy.ütü şart tembellik etme canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet filizcim deneyim böyle bişeymiş :( denemeden öğrenilmiyor ve nedense hep benim deneyimlerim iş işten geçtikten sonra kazanılıyor :)
      teşekkür ederim filizcim ilk denemede güzel şeyler duymaya ihtiyaç duyuyor insan :)
      elbise için esnek ve dökümlü kumaşlar kullanılmalı diye kaydediyorum beyinciğime :)
      ütüyü sevmiyorum yaaa biriktirip hepsinden bir kerede kurtuluyorum :)

      Sil
  2. cokk şık bır elbıse hele dantel coraplarla ne kadar hoş olmuş..gule gule gıy canım...

    YanıtlaSil
  3. bence sana biraz bol, azıcık daha kollardan ve yanlardan daraltabilirsin, kumaş kasmayacaksa oturup kalkarken tabii.hazır kalıplar bazen olduğun bedenle uyuşmuyor. üzerinde kendin ayarlamak zorunda kalıyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kalıp uyuşmadı bedenimle...
      sevgili ornitorenghandmade in çok güzel bir yazısı vardı bununla ilgili " hazır kalıplara dikiş bilmeyenler başvurur ama niyeyse o kalıpların hep düzeltilmeye ihtiyacı vardır. biz dikiş bilmeyenler bunu nasıl yapacaksak" şeklinde bişeydi çok gülmüştüm :))
      diktim içinde kayboldum, biraz daralttım gene olmadı bende arkasına da pens koydum bu kadar oldu işte. gene biraz bol ama dahada daraltmadım artık malum esnek değil kumaş. bir beden büyük olsun seneyede giyerim :)) bilmiyom benzetebilmişmiyim ama kolları bileklere doğru genişlettim ispanyol hesaabı :)

      Sil
    2. evet kollarındaki ispanyol havayı fark ettim güzel olmuş. kumaş esnek değilse daraltma, oturup kalkarken zor olur.
      zaten burda kalıplarını düzeltirken bir bakmışsın kalıpçı olmuşsun.arkaya pens atman isabet olmuş.

      Sil
    3. bir bakmışım kalıpçımı olmuşum haha nerde o günleeer... ama dediğin gibi her kalıp düzeltme gerektiriyorsa mecburen usta olacağım :)

      Sil
  4. dantel ayrı bi hava katmış canım ellerine sağlık çok şık olmuşsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. danteli mecburen koydum ama benimde hoşuma gitti :)
      teşekkür ederim sevgili esma terzi tarafından beğenilmek hoşuma gitti :)

      Sil
  5. bence çok hoş olmuş hem rengi hem o dantelleri kollardaki ve çorabınlada çok hoş durmuş bence güle güle kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim fatmacım beğenmene sevindim :)
      rengini beğenmiştin zaten bitmişinide beğenmen hoşuma gittti.
      itiraf ediyorum bu çorabı gördüğümde sırf bu elbiseyi düşünerek aldım :)

      Sil
  6. bence kumaş o kadar kaba durmuyor hatta ben kaşe olduğunu bile anlayamadım.Ama ilk denemeye göre çok başarılı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler sevgili yasemin ilk denemeye göre başarılı bulmana sevindim :) umarım yakında senin gibi kalıpsız dikmeyide başarırım :)
      yakından görsen anlardın malesef kaşe olduğunu gerçekten kaba duruyor :(

      Sil
  7. vavv harika iş çıkmış valla :) bence dantelten beyaz birde kemer ekle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen vavv dedin ya ağzım kulaklarıma vardı :))))
      teşekkür ederim ceydacım. dantel kemerim vardı denedim bende ama elbise bol kumaşta kalın olunca güzel olmadı, fotoğraflamadım bile...

      Sil
  8. Sen de elbise de çok hoş görünüyorsunuz canım:)
    Pozların çok doğal.
    Elbisenin dantelle buluşması da çok romantik olmuş. Ellerine, emeğine sağlık canım.
    Kocaman sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim yaa sende çok tatlısın, ben de elbisem de teşekkür ederiz :)
      Hımmmm romantik, evet duymak istediğim kelime buymuş sanki :) kocaman öpüyorum ayşımcım...

      Sil
  9. güle güle kullanın çok şık olmuş : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sevgili feyza beğenmenize sevindim :)

      Sil
  10. Çok hoş diğer arkadaşlara da katılıyorum ama olsun gayet güzel maşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim asayra maşallah almak hoşuma gitti :)
      evet hatalarım ve eksiklerim var bunları duymamda çok önemli aslında ama şevkim kırılmasın diye beğeniyorsunuz hepiniz eksik olmayın :)

      Sil
  11. Bence çok hoş olmuş.Hele ilk kalıp çıkarmaya göre gayet başarılı:)Renk benim en sevdiğim renklerden birde dantel eklenince ayrı bir güzel olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım beğenmene sevindim :) renngi bende çok beğenerek almıştım, dantelsiz çok yavandı sanki. beğenince yakasınada koydum ama ozamanda fazla geldi sanki beğenmedim çıkardım sadece kolunda güzel oldu sanki...

      Sil
  12. kendi kendine dikiş öğrenmeye çalışanlar hepimiz hayal kırıklıkları yaşıyoruz bazı diktiklerimizin elle tututlur yanı olmuyor blogda hiç bahsetmiyoruz bile bunlardan, gerçekten :)))).
    kollar iyiki yanlış kalıplanmış dantel çok yakışmış. kaşe kumaşı hiç çalışmadım biliyorum belki gerçekten elbise için sert kaçabilir ama bu elbisede drape nervür gibi ince kumaş isteyen detay içermiyorki daha ince kumaş istesin o yüzden kışlık bir elbise için kaşede kullanılabilir sanırım. likrakı jarseli kumaşlar bedene evet kolay oturuyor silindir dikip geçirsen üstüne straplez gece elbisesi elde edersin ama bu dikiş anlamında seni geliştirmez ki. o yüzden tüm kumaşları dene şimdiki gibi devam et yani. bu elbisede asıl sorun ne biliyor musun? burda kalıbı; o pens elbiseyi üste oturtmaktan ziyade göbek bölgesinde gereksiz bir potluk yaratır gibi bir görüntü sağlıyor ki sende harika durmuş sanırım arkaya attığın pensler o görüntüyü düzeltmiş. mankenlerin görüntüsüne gelince o fotoğraflarda hiç bir manken biz gibi dümdüz önünü dönüp elbise bu demiyor, eğiliyor, bükülüyor, bozuk pens önüne pat mankenin eline bir çanta veriliyor, rüzgar makinesi ceketin önünü bir uçuruyor biz havalı duruşlu bir manken görüyoruz ama bu ceketin pensi nerde bel oyuntusu nasılmış görmüyoruz, teşhir mankenlerinde olduğu gibi toplu iğnelerle ora bura tutturuluyor ve manken poz verirken on kşi eteğini yakasını kolunu düzeltiyor bir düşünsene benim basma bir elbisem var ilk diktiklerimden bildiğin çan o elbise o ekiple prenses elbisesi gibi gösterilirdi merak etme :)))) o yüzden mutlak teknik çizimede bak dikmeden önce mesela alttaki linkteki kol oyuntusunda mankenin böbreklerini görebiliyor olmamız gerekiyor göremiyelim diye zarifçe uzatmışlar hanım kızı kanepeye :)

    http://www.burdastyle.ru/model/2012-burda-11-136-b

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kendi kendine öğrenmeye çalışmanın cilveleri bunlar. ama olsun babannem hep derki "bir musibet bin nasihatten iyidir."
      kolları beğenmene sevindim canım :)
      kaşe kumaş için şöyle söyliyeyim senin gibi 34 beden çıtırlar giyse sorun olmaz :) dediğin gibi elbise düz bir elbise olduğu için kumaş kalınlığı pek sorun yaratmadı aslında ama duruşu zarif olmadı. biraz bol kesim bir model olduğu için heralde, belki üzere tam yapışan bir model olsaydı bu kabalık olmazdı...
      haha mankenlerle ilgili yazdıklarına koptum :)) fotoğrafa bakınca ne demek istediğini çok daha iyi anladım :) ben bu açıdan düşünmemiştim hiç ama hep şöyle düşünmüştüm: bu elbiseyi bu kalıptan yapmamışlar, bu kalıbı bu elbiseye benzetmeye çalışmışlar ama ancak bu kadar olmuş :)
      dergiye olan bu güvensizlikten sonra dergideki modelden çok o kalıbı kullanıp dikenlerin diktiklerine bakmaya başladım. derginin rus sitesinde modelin altında o modeli dikenlerin resimleri var ya onlara bakıyorum. gerçi onlarda yanına rusça bişeyler yazıyor. şayet şurasını düzelttim burasını daralttım yazıyorlarsa google transferin muhteşem çevirisinden bu pek anlaşılmıyor :)
      Bu uzun, açıklayıcı, aydınlatıcı ve besleyici yorumun için teşekkür ediyorum Goncacım kocaman sevgiler...

      Sil
    2. bende öpüyorum kocaman pes etme iyi gidiyorsun çünkü

      Sil
  13. çok güzel olmuş gülerek kullanın. ben de sizin gibi kendi kenndime öğrenmeye çalışıyorum. İlk kalıbımı ben de elbise olarak çıkardım ve de şuan son aşamalarındayım. Deneme yanılma yoluyla öğrenmek zor olsa da çok zevkli bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim mehtapçım evet dediğin gibi zor ama eğlenceli oluyor kendi kendine öğrenmeyi denemek...
      bende senin elbiseni merak ettim bak şimdi sanada kolay gelsin :) teşekkürler...

      Sil
  14. Hahaha :) Öncelikle yazını okurken sürekli gülümsettin beni çok iyi geldi :) Evet 22 si gelmedi yarın bitirip teslim ediyorum projeyi artık ama senin yorumunu görüp bir de elbise diktiğini öğrenince ne kadar yoğun olursam olayım gelirim meraklanma sen :)
    Elbiseye gelinceeeee :) birkere hiç öyle söylediğin gibi kaba durmamış ya da ben farketmedim üzerinde kaba olduğunu hakikaten değil :) Sadece sen ilk defa kaşe elbise giyiyorsan sana garip gelmiştir, hareket ettikçe bütün halde hareket ediyordur elbise de ayal edebiliyorum :) Zamanla hangi kumaşla ne dikmelisin anlayacaksın evet herkesin de dediği gibi ama çok da yanlış bir seçim olmamış ki :) Hatta rengi çok güzelmiş elbise yapmak için :) Fakat ben hareketlerimi kısıtlayacağı için etek falan dikerdim kaşeyle veya ceket :) Elbiseye cesaret edemezdim açıkçası :) Üzerinde hiiiiiiiç kötü durmadığını tekrardan vurgulamak istiyorum, ispanyol gibi açılan kolları çok hoşuma gitti ve bak çare olarak düşündüğün kollara dantel fikri elbisenin asıl vurucu noktası olmuş benc e:) Elbise de problem olduğunu düşünüyorsan bir noktasında ilgiyi başka yöne çekmek için hemen bir ayrıntı ekle ve burda dantel çok güzel ayrıntı olmuş hem kolalrı uzatmış hem de şık durmuş :)
    Zamanla süper olacaksın meraklanma :) Sanmaki ben veya biz hep güzel şeyler dikiyoruz ben hala bir sürü şeyi istediğim gibi dikemeyebiliyorum :) Onun için zaman seni çok çok iyi yapacak hiiiiiiç takma kafana iyi yoldasın :) Ayrıca çapraz pens benim de hoşuma gitti dikişe dönünce ben de denemeliyim :)
    Ellerine sağlııııkkk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyyyyyy canım benimmm teşekkür ederimmmm şımarırım ama ben şimdi :)) havamıda atarım: bakııııın şenay işi gücü bıraktı bana geldi diye :)) hoşgeldin sefalar getirdin şekerim özledik seni...
      neyseki ayın 22 si geldi. umarım işler istediğin gibi gitmiştir ve emeklerinin karşılığını alırsın da neşeli bir şekilde dönersin aramıza...
      kaba bulmamana sevindim. dediğin gibi ilk defa kaşe elbise giyiyorum ondanmı dersin :) mont giymişim gibi :) sert. yinede kumaş olarak kaşeyi hala seviyorum. yumuşak dokulu görüntüsü ile zengin bir duruşu var. dediğin gibi etek yada ceket tarzı şeylerde daha iyi olacaksa tekrar deneyebilirim :)
      kolların ispanyol olduğunu farkettinmi beeeen yaptım :))
      orjinali öyle değildi benzetebilmişmiyim ispanyola :)
      rengini ve danteli beğenmene sevindim. hımmm "Elbise de problem olduğunu düşünüyorsan bir noktasında ilgiyi başka yöne çekmek için hemen bir ayrıntı ekle" süper bi dip not oldu bu teşekkür ederim. Bi tane defter tutcam şenaydan tüyolar diye :)
      sonuç olarak beğendin yani dimi dimiii :)
      cesaret verici güzel sözlerin içinde ayrıca teşekkür ederim canım
      şenaycım işinin gücünün arasında vakit ayırıp yazan ellerin dert görmesin öpüyorum kocaman ve dört gözle muhteşem olacak dönüşünü bekliyorum :)

      Sil
  15. Canim benim ilk deneme icin super otesi is cikarmissin, ellerine saglik. Burda dergisinin hemen hemen butun kaliplari problemli zaten:) Ben bunu anladiktan sonra mankenlerin pozlarina daha dikkatli bakmaya basladim, eger manken oturuyorsa, elinde birsey varsa yada etekleri ucusuyorsa, hah diyorum bunun burasinda sunun surasinda sorun var, kapatmak icin boyle poz verdirmisler:) Ve geneldede dogru cikiyor. Beni yaniltmadiklari icin burdan kendilerine sevgilerimi yolluyorum:)) Boyle kalin kumaslarda mutlaka fermuar detayi olan elbiseler tercih edilmeliymis, bizim prof. oyle diyor. Gozonunde bulundurmak lazim. Kollardaki dantel ve coraplarin elbiseye daha bir zerafet vermis.
    Son olarak 41,5 kere masallah diyorum sana:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim hayatım siz böyle dedikçe nasıl mutlu oluyorum bir bilseen :)
      yaa burda dergilerinin kalıpları dediğin gibiymiş meğersem. bende o dergileri dikiş bilmiyorum bana yardımcı olur diye alıyorum :) sizden öğrenmiş bulunuyorum artık bende mankenlerin pozuna dikkat edicem. oturuyorsa hele hele yatıyorsa assla :)))
      benim model fermuarlıydı allahtan profun sözünden çıkmamış olduk bak :) kolumdaki danteli ve cici çoraplarımı beğenmene teşekkür ederim buçuklu mşallahın içinde ayrıca teşekkür ediyorum canım sevgiler...

      Sil
  16. bence de kaba değil sadece hareketleri biraz kısıtlayabilir zira çok benzer modelden elbisem var:)dantel çorap uyumu ve renk seçimi çok güzel ve çok yakıştığını söylemeliyim.pozlarla beraber barbi bebekler gibi görünmüşsün.güle güle giy.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hareket kısıtlama değil de nasıl desem sanki montumu çıkarmayı unutmuşum gibi :) üstümde bir ağırlık var gibi vs. sendede benzer elbise varsa anlamışsındır demek istediğimi :)
      renk, dantel, çorap detaylarımı uyumlu bulup beğenmen hoşuma gitti hele hele o Barbie benzetmen ağzımı kulaklarıma vardırdı kii sorma o sırada bunu farkeden eşimde çatladı kıskançlığından tabi onu Ken' e benzeten olmuyo :)))
      güle güle giy demişsin ama canım sayende daha giymeden gülmeye başladım teşekkür ederim :)

      Sil
  17. madem burda dan ilk elbisen ,ep bir beden küçük çalış modellerini ,eger likralıysa 2 beden küçük çalışmalısın

    manto kumaşına göre de harika olmuş rengine bayıldım , 1 2 den fazla bile giyersin ,bence kollardaki dantel de hoş olmuş volanları da güle güle kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazılarınızı ilgi ve merakla takip eden biri olarak, yorum bırakmanız beni çok mutlu etti :) tavsiyeleriniz için teşekkür ederim çğdem hanımcım...
      Elbisenin içinde kaybolunca kalıpların büyük olduğunu farkettim fakat nedense benim aklımda hep "ya küçük gelirse" endişesi vardı. Dergi yabancı e malum Türk kadınları da vücut yapısı olarak biraz farklı onlara göre :) ama durum tam tersiymiş ilginç. neyse bunu öğrendiğim iyi oldu bundan sonra 1beden küçük çalışırım. böylelikle tekrar tekrar prova edip söküp dikmekten kurtulurum zira bu silbaştanlar büyük bir hevesle yaptığın işten soğutuyor insanı...
      kumaşına rağmen beğenmene sevindim teşekkür ederim :) ben bu gazla kesin 1-2 den fazla giyerim :)))

      Sil
  18. MErhaba Canım ilk yorum benden gelecekti ama cepten yazamadım bir türlü yoğunluktan ancak şimdi netin başına oturabildim.çok güzel yorumlar almışsın. elbise süper görünüyor en önemliside sen süper görünüyorsun. yüzünü gizlemene rağmen çok güzel fotolar olmuş.bence fiziğinde süper bak ben şimdi kıskanır oldum:))) elbisenin rengi modeli çok cici görünüyorsun inan diyecek kelime bulamıyorum.ben bayıldım bende olsa severek giyeceğim bir parça olur.ilk deneyime rağmen çok başarılı.bende ilk göz ağrıma doyamadım giymeye ama daraltmayı bekliyor canım eteğim. devamını bekliyorum canımcım bakalım zulada varsa kumaşlar dik giy.üzerinde görelim ama.kaç bedensin bu arada gerçekten çok güzel duruyorsun aynı boylardayız sanki 1.75 varmı?

    YanıtlaSil
  19. teşekkür ederim canım ilk-son farketmez önemli olan vakit ayırıp bıraktığın değerli yorumun...
    aa bak bu açıdan düşünmemiştim evet bu ilk gözağrım olduğuna göre yeri bir başka olur muhtemelen değil mi :) yinede keşke kaşe olmasaydı :))
    şahsıma yönelik iltifatlarına teşekkür ederim çok naziksin ama tabiki elbisemle ilgili olanlar daha çok mutlu etti beni şuan onlara odaklıyım malum :)
    zulada kumaşım olmazmııı hepsi sırada bekliyorlar uzun zamandır zavallılar :) önceden kesmeye korkuyordum ama korkunun ecele faydası yok yavaş yavaş el atıcam onlara artık bakalım...
    elbisemi beğenmene sevindim fikriye hanımcım çok teşekkür ederim sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. İlk çalışma olmasına rağmen gayet başarılı,özellikle kolları çok hoşuma gitti.Tabiki zamanla daha iyi sonuçlar alırsın.Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim türkan hnm beğenmenize sevindim. teyzenizin diktiği kadar güzel olmamıştır ama :)

      Sil
  21. çok beğendim, hiç de acemi değilsiniz, özellikle kol ağızlarındaki beyaz parça çok şık durmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim çok naziksiniz :)
      beğenmenize sevindim sevgiler...

      Sil
  22. Gurur duydum arkadaşım... Ben neler kaçırmışım olağan kopuşlarımda... Canı sıkkındı acaba ne yaptı derken inci kolyeye oradan hop yeşil elbiseye... İnan çok beğendim... Azmettin ve başarıya ulaştın... azminin haklı gururunu yaşa dostum... Şimdi başka neler kaçırmışım diye tüm blogunu bi güzel hatmedicem... Tüm kalbimle seni tebrik ediyorum ve azminin bana da geçmesini diliyorum... Bu kadar geç tebrik ettiğim için lütfen beni bağışla... K ucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok duygucum bloğu hatmetmene gerek yok başka bişey yapmadım, okadar hamarat değilim ne yazıkki :))) yaptığım anca bunlar işte...
      ne desem bilemedim şekerim okadar onure oldumki kal geldi :))
      valla gece gece ağzım kulaklarımda dolaşıyorum sayende tüm kalbimle teşekkür ederim canım...
      bağışlamak ne demek bacım aşkolsun canımsın, canımın dibisin :))) sevgiler benden öpüldün :)

      Sil
  23. Bende sizden kumas almak istiyorum ama bı turlu beceremedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba zeynep hanım miss_krizantem@hotmail.com mail adresim burdan bana ulaşabilirsiniz...

      Sil

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥___ YORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER___♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥