22 Mart 2013 Cuma

BLOGLOVİN Mİ? FEEDLY Mİ?

 Birçoğunuzun bildiği gibi 1 temmuz itibariyle google reader kapanıyormuş. Bilmeyenler için söylüyorum google reader izlediğimiz blogların yeni yayınladıkları postları görmemizi sağlayan bir hizmet. Google reader ın kapanması bloğumuzda herhangibir noksanlık yada problem yaratmıyacak, blog işleyişimiz aynen devam edecek lakin google reader da görüntüleme yapanların google reader alternatifi bir hizmet kullanmaları gerekiyor. Blogtan bloğa yayılan yayınlar sayesinde herkes bloglovin e geçiyor. Ben henüz incelemedim ama feedly nin daha güzel ve kullanışlı olduğuna dair söylentiler var üstelik bloglovin Türkçe değilmiş... 
Naapıcam ben şimdi hangisini kullanıcam öff!!!
Bazılarının 2hizmeti aynı anda kullandığını duydum. Sanırım bende öyle yapacağım. Aslında direk feedly yi kullanmak istiyordum ama mecburen herkes bloglovin kullandığından takip edilmek için bloglovini, takip etmek için ise feedly i kullanacağım gibi görünüyor.
Peki ya siz?

20 yorum:

  1. valla hiç birşey anlamadım diyorum ben...
    çok içinde olmadığım ve kurcalamaya da vaktim olmadığı için takip edemedim herhalde :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kapanacak olmasa benimde ruhum duymazdı inan :)
      çokta gereklimi bilmiyorum. ona üye ol buna üye ol üye olmadığımız bişey kalmayacak yakında...

      Sil
  2. bloglovin'e geçiş yaptım :)
    İngilizce olması bir dezavantaj olsa da readerda olmayan (veya benim bilmediğim) özelliklerini sevdim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende üye oldum bakalım :)
      evet özelliği çokmuş bende beğendim ama henüz tam olarak anlayamadım. görebilmek için illa bloglovin sayfasınamı girmem gerekiyor?

      Sil
  3. Yahu ben ne cahilim. Hotmail kaapanıyor, benim biriciğim google readerım kapanıyor. Nası yani. Napcaz:) Bloglovin ne :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zor bişey değilmiş canım merak etme.
      bloglovin sayfasına giriyon. herhangibir siteye üye olur gibi üye oluyon ondan sonra sana otomatik soruyo zaten bloggerlerın aktarılsınmı diye okadar.

      Sil
    2. Bakalım deneyelim. Hazırlıklı olalım dimi :)

      Sil
  4. Bloglovin Türkçe kullanıyorum ben :) Bilmiyorum ben kullanımından memnunum belki de chrome otomatik çeviriyor o sebeple Türkçe görüyorumdur :)

    Ayrıca ben Readerı fazla kullanmıyorudm kendi sayfamdaki blog takip listesinden zaten güncellenenleri görüyorum meselaaa bu yayın gibi veeeeeee X Madame sen bugün ki paylaşımımı Reader da görmedin demek ki sonucu çıkıyor buradan :))))))))) Kötüyüm ben kötüyüm kötüyüm herkesi hasta ederim kustururum bezdiririm :)

    Şaka bir yana bennn Bloglovinden çok menunum bir orası bir burası kulanmayacağım kendi takip listem ve bloglovin bana yetiyor:)

    Sevgilerimle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa görmedim gerçekteeen...
      çekilişinimi diyorsun hayırlı olsun cannım...
      bloglovine geçtim ama otomatik aktardığım halde herkesi aktarmamış sanki. bazılarını manuel kaydetmek zorunda kaldım. iyiki söyledin bak senide kaydettim.
      evet türkçeye otomatik çeviriyor sorun yok da kullanmak için blogsayfası dışında bloglovin sayfasınıdamı açmam gerekiyor kuzum? bi onu aç bi bunu aç aa seemedim ben bunu yaw :) hepsibirarada olmuyormu ricoys gibi :)))

      Sil
  5. Aaaa ne karışık işler ya.Ben daha blogu yeni yeni anlamaya başlamışken bir de blogvin mi öğrenicem? :( Akışına bırakıp ikisini de boşversek olmaz mı, dediğiniz gibi blogdaki pencereler yeterli sanki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet pınarcım en güzelini söylemişsin akışına bırak :))
      zaten 1 temmuza kadar daha çok var. 1 temmuzdan sonra anlaşılacak gereklimi değil mi? ozaman yine blogtan görebileceksek hiç gereği yok...

      Sil
  6. ben her ikisine birden kullanıyorum:) bloglovin bendede türkçe.belkide çeviridendir.aklına hangisi yatarsa onu yap canım.yada her ikisinide al:)sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saol canım öyle yaptım herikisinide aldım kullanacakmış gibi ya bakalım :)

      Sil
  7. ben henüz hiç karar veremedim ama GFC'nin kapanması hiç hoşuma gitmedi :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz zaman geçsin tavsiyelere göre karar verirsin, en güzeli :)

      Sil
  8. Hahaha :) Valla güzelim birkaç defadır bloglarda bu uyarıyı görüp inceliyorum yorumları okuyorum ama öyle mi olsa böyle mi yapsam yorumları daha çok kafamı karıştırdı.
    1 Temmuza daha çoooook var kim öleeee kim kala dimi :) O zamana kadar herkes çözer işi çözmüş birinden (mesela senden) tüyolarını alırım olur biter haha :) Valla oku oku geremedim şimdi kendimi nedense haha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha her zaman söylüyorum çok pratik kadınsın :)))
      engüzelini yapıyon germe boşver :)

      Sil
  9. Bloglovini pek sevmedim:( Ne gerek vardı böyle şeylere..Blogunu takibe aldım bana da beklerim canım.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. memnuniyetle, bloğun çok güzelmiş sevgiler...

      Sil

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥___ YORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER___♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥