20 Mart 2013 Çarşamba

hotmail kapanmış :(

 Sabahtan beri maillerimi görebilmek için cebelleşiyorum sinir oldum.
Beni outlook sayfasına yönlendiriyor. Gelen kutum aynı, işleyiş vs ayrı ama cinnet geçirtecek kadar ağır çalışıyor fenalık geldi...
Bu durumdan bi haber olanlar için intenetten alıntı haberler:



Microsoft Hotmail'den Outlook'a geçiş sürecinde karar değişikliğine gitti. Karara göre hotmail uzantılı e-posta adresleri kapanmayacak. Yerine Outlook.com adresinde Hotmail'in uzantışı adresler outlook adreslere çevirilebilecek.



Microsoft’un MSN veya diğer ismi ile Live Messenger olarak bilen online chat ve görüntülü konuşma programı artık kapanıyor. Bir süredir arka arkaya gelen haberler ve maillerle uyarılan kullanıcılar, Skype isimli aynı işlevi gerçekleştiren yeni servise aktarılmaya devam ediyor.

Çok uzun yıllardır Live Messenger, insanlara internetten kolay ve hızlı bir şekilde chatleşme imkanı tanıyordu fakat son yıllarda özellikle Facebook’un da online chat bölümünün gelişimiyle popülerliği gittikçe azalmıştı. Microsoft tarafından satın alınan Skype’ın bir süredir hızla geliştirilmesi ile birlikte artık Microsoft kesin bir karar ile Live Messenger hizmeti yerine Skype’ı sürmeye karar verdi.

Aynı şeyi Hotmail.com’da da yaşamıştık. Gelişen ve yenilenen teknoloji ile birlikte artık Hotmail’in hem kötü imajından sıyrılmak hem de ortaya yepyeni bir mail hizmeti çıkartmak için Microsoft kullanıcılarına Outlook.com’u tanıtmıştı. Şimdi ise aynı şey Messenger’ın başına geldi.

Messenger’da çıkan uyarılar ve Microsoft’un gönderdiği maillerle Messenger kullanıcıları Skype’a geçmeleri konusunda uyarılıyorlar. 8 Nisan’da kapatılma çalışmalarının başlatılacağı belirtilirken tam olarak hizmetin sonlandırılması birkaç hafta alacak olarak belirtiliyor.

Yenilenen Skype sürümü ile kullanıcılara Messenger’larında bulunan kişileri kolay bir hotmail-skype hesabı işlemesiyle aktarma özelliği de sunuldu. Siz de Skype’ı hemen indirip bilgisayarınıza kurabilir ve Messenger hizmeti yerine Skype’ı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Tabiki Skype’a alışmak başlarda çok güç olacak. Messenger’ın kapatılması birçok kişi tarafından olumsuz karşılansa da yapılacak bir şey yok ve yakın zamanda kapanması gerçekleşecek. Bu adım Microsoft’un hizmetlerinin gelişmesi yönünde iyi bir adım olabilir mi bilmiyoruz ve zaman içerisinde dönüşlerin nasıl olacağını göreceğiz.

Kaynak: http://weblopedi.net/4961-messenger-kapaniyor-artik-son-haftalar.html#ixzz2O5R1cvbL

14 yorum:

  1. haberim var ve hiç sevmedim alışkanlıklar insanı oğlak olarak. e postasına kardeşim bakamıyor skype ile msn adresini birleştirince. ben kendi laptobuma uygulamadım yeni sistemi.skype ile birleşince epostaya nereden bakacağımız daha belli değil.msn yi zaten kullanmıyorum benim için en önemlisi eposta.çok karışık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yaa bende sevmem alışkanlık dışına çıkmayı. çok sinir oldum maillerimi göremiyorum, kimseye cevap yazamıyorum kuduruyorum çok sinir bozucu umarım biran önce düzelir...

      Sil
  2. ben bunların hepsinden bihaberdim çok teşekürler

    YanıtlaSil
  3. skype geçiş yaptılar yani birleştiler skype den yükledinmi aynen çalışıyo msn in bi değişiyi hatta daha iyisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. skype yükledim bende ama iyimi kötümü bilmiyorum karşılaştırabilmem için biraz kullanmam gerekiyor önce :) umarım dediğin gibi daha iyidir...

      Sil
  4. zeynep soyler20 Mart 2013 19:22

    Canim ben sana nasil ulasicam daha baslamadan bitmesin valla cok uzulurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zeynep hanımcım mesajlarınız bana geliyor bende yanıtlıyorum yoksa size ulaşmıyormu yoksa?
      bu yazımdada belirttiğim gibi bugün maillerime ulaşmakta problem yaşıyorum. bu problem geçince yazıcam size merak etmeyin. sevgiler...

      Sil
  5. sürekli birşeyler değişiyor bu değişiklikleri sevmiyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yaa bende...
      okadar benimsiyorsun sonra hooop kayboluyo dimi çok sinir bozucu

      Sil
  6. skypeyi biz beceremedik galiba hep ücret istiyor sadece fotoğraf ve yazılmak bedeva:( nasıl işsse.bizde google plus kullanıyoruz görüntülü konuşmada.ailemle hep gurbette olunca görüntülü konuşma elzem bizim için.
    e postada zaten yahoonun y mailini kullanıyorum ve çok başarılı ve kullanışlı.eğer yeni açarsanız yahoo diyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. artık skaype var hayatımızda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyle alışıyorum galiba yavaş yavaş...
      uyarı seslerini sevdim mesela :)

      Sil

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥___ YORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER___♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥