29 Haziran 2015 Pazartesi

PART-3 (tezgah arası fayans)

Eveeet mutfak yenileme projemin bu aşamasını da tezgah arası fayans oluşturuyor...

      Dolaplarımı beyaza boyayınca tezgah arasında kalan kahverengi fayanslar çok sırıttı. Ya da başka bir ifade ile beyaz dolaplar  kahve rengi fayanslar üzerinde çok çiğ durdu. Dolayısıyla buraya da el atmak zorunda kaldım. Ama daha önce de belirttiğim gibi mutfak yenileme çalışmam tamamen DIY olacaktı. İnşaat pisliği, zaman faktörü ve en önemlisi maliyetler yüzünden :)

          Beni en çok oyalayan aşama bu oldu. Çünkü ne yapacağıma karar vermek uzun sürdü. Çok araştırdım...

* Gözümü karartıp, fayans alalım kendimiz yapabiliriz diye düşündüm...
* Duvar kağıdı kaplamayı düşündüm...
* Boyamayı düşündüm...
* Yapı marketin birinde PVC plaka diye bir malzeme gördük ona karar verdim ama çeşit çok azdı uygun bir renk yoktu...

         En son yine internet sağolsun, araştırırken yapışkanlı folyo diye bir malzemeye rastladım. Milyoncularda gördüğümüz kapışkanlı kağıt tarzında ama daha kaliteli ve suya dyanıklı bir malzeme imiş. Şöyle anlatılmış; 

(alıntıdır)

Yapışkanlı Folyo Nedir?
Yapışkanlı folyo plastik içerikli esneyebilen kaplanacağı eşyanın şeklini alan esnek ve çok kullanışlı bir üründür.Arka kısmı yapışkanlı olduğu için her türlü yüzeye yapışabilir.


Yapışkanlı Folyo Özellikleri
--Plastik özelliğinden dolayı %100 silinebilir.
--Isıya maruz kaldığı zaman esneme özelliği artmaktadır.
Örnek;Diyelimki bir masa kaplayacaksınız masanın köşe kısmını kaplamanız gerekiyor,saç kurutma makinası ile folyoyu üstten ısıtırsınız ve yapıştırma işlemini gerçekleştirirsiniz,daha sağlam ve dayanıklı olur.
--Sudan ve nemden etkilenmez ve asla kavlama yapmaz.
--Desenlerini zaman içinde kaybetmez.


Yapışkanlı Folyo nerelere kaplanabilir?
Ahşap,metal,mermer,cam ve fayans her türlü yüzeye yapışabilir.



İşte dedim aradığım ürün...
Açıkçası tereddütlerim vardı fakat denemek istedim. Çünkü okadar çok desen var ki insan kendini kaybediyor. Ahşap deseni hakiki ahşap gibi mermer deseni hakiki mermer gibi duruyor. Hele beyaz ahşap diye bir model gördüm görmez olaydım. Kesinlikle dolapları boyamaya kalkmazdım. Direk bununla kaplardım. Gerçi çerçeveler sanırım biraz zorlardı ama ne olursa olsun boyama işlemi kadar eziyetli ve uzun olmazdı... Neyse boyalar eskiyince de bununla kaplarım artık :))

     İnternetten siparişimi verdim. Gözümle görmeden almak beni tedirgin etti açıkçası çünkü malzemeyi bilmiyordum görmek ve dokunmak ihtiyacı duyuyordum ve fayanslarım desenliydi altındaki deseni gösterir mi endişesi vardı ama gözümü karartıp aldım. İyiki de almışım hem altındaki deseni göstermedi hem de dayanıklı bir malzeme gibi duruyor. Tabi bunu zaman gösterecek.

Ama bence yerine yakıştı  :))
Sevgiler...

Mutfağımın bitmiş halini görmek için BURAYA tıklayınız.

7 yorum:

  1. MUTFAĞINIZIN BİTMİŞ HALİNİ ÇOK MERAK ETTİM.BENİM MUTFAĞIMDA SİZİNKİ GİBİ BENDE EŞİMLE BİRLİKTE BOYAMAYI DÜŞÜNÜYORUM CANIM ŞU GÜNLERDE.NELER TAVSİYE EDERSİNİZ?

    YanıtlaSil
  2. güzel havalarda yapmanızı tavsiye ederim ki kapı cam pencere sürekli açık olsun yoksa kokusu baş ağrısı yapıyor. özenli çalışırsanız etraf batmaz etrafı temizlemek de başka bir işkence çünkü :) hafta sonuna güneş denk gelirse fotoğraflayıp koyacağım inşallah. yorumlarınızı merak ediyorum...

    YanıtlaSil
  3. bende fayans üzerine bu folyolardan kaplamak istiyorum ama fayans arasındaki boşluklar folyonun üstünden belli olmuyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fayanslar arasinda kot farki yoksa cok problem olmuyor. Ama fayans arasindaki boşluklar belli oluyor tabiki. Ben o bosluklarin uzerinden gecip folyoyu cukurlastirmamaya calistim. O yuzden cok belli olmuyor. Eger cok belli olsaydi butun derzleri gorunecek sekilde fayansin dort tarafindan folyoyu kesecektim

      Sil
  4. merhaba folyolari aldiginiz sitenin adi nedir? tabiki memnun kaldiysaniz bende almayi dusunuyordumm

    YanıtlaSil
  5. Merhaba folyolari aldiginiz sitenin adini ogrenebilirmiyim? tabiki memnun kaldiysaniz bende almayi dusunuyordumm

    YanıtlaSil
  6. merhaba. acaba fayanslar için kağıtları nereden aldınız? muhteşem görünüyor.

    YanıtlaSil

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥___ YORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER___♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥